Marianne in Amerika: "Ik heb al wel last gehad van heimwee.'' (deel 2)

"Inmiddels zitten de eerste weken erop en het gaat hier prima. Je merkt wel dat het even wennen is om zomaar bij een gezin te gaan wonen die je daarvoor nog nooit 'in het echt' hebt gezien. Natuurlijk heb je van tevoren wel met elkaar gesproken en geskypet, maar toch. Nu zit je hele dagen bij elkaar, dus het is een beetje aanpassen en elkaar en iedereen moet even wennen.

De dagelijkse routine van de dagbesteding zat er al vroeg in. Iedere ochtend 6.00 uur opstaan en we gaan er weer voor. Intussen heb ik ook meer mensen uit de omgeving leren kennen, waaronder hele leuke meiden en jongens van ongeveer dezelfde leeftijd. We hebben afgesproken om binnenkort een keer met elkaar weg te gaan, maar we weten nog niet waar naar toe. Hier in Amerika is de omgeving prachtig, met heel veel open ruimtes en mooie natuur. In de buurt waar ik zit zijn alle huizen ook vrijstaand, dus dat is wel heel fijn.

Wat ik het meeste mis aan Nederland, zijn natuurlijk mijn familie en vrienden. De rest is eigenlijk bijzaak. ;) Ik heb al wel last gehad van heimwee. Het is absoluut zwaar om zo lang van huis weg te zijn in een vreemd land en bij vreemde mensen. Maar je moet ook bedenken dat dit een kans is die je geen tweede keer krijgt. En tegenwoordig hebben we allerlei dingen waardoor je je familie en vrienden kan zien en spreken, dus het enige wat je mist is af en toe een keer een knuffel van je vader of moeder. Het gaat helemaal goedkomen!''

Marianne