Afbeelding
Foto:


Dames van Ladies Circle willen samen de wereld mooier maken!

Het gesprek over de Ladies Circle Goeree-Overflakkee vindt plaats bij één van de leden thuis. Aan de ruime eettafel in de woonkamer van Nanda Scherpenisse schuiven ook Tinelot Tjebbes en Manuela Vervloet aan - twee andere leden van de op dit moment 17 leden tellende Ladies Circle Goeree-Overflakkee. Er wordt thee geschonken en dochter Julia (0) die de slaap nog niet kan vatten, komt er gezellig even bij. Een huiselijke setting kenmerkt de sfeer van de driewekelijkse vergadering van de Ladies. Nanda: "Het kenmerk van onze bijeenkomsten is, dat ze bij toerbeurt bij één van de leden thuis worden gehouden. Je bent die avond gastvrouw en zorgt voor een hapje en drankje tijdens de vergadering."

Maatschappelijke missie

De dames hebben onderling een hechte band en staan in het dagelijks leven voor elkaar klaar. "We springen bij als een lid hulp nodig heeft. Dat kan echt van alles zijn: van stapelbedden in elkaar schroeven tot het koken van een warme maaltijd."

Naast gezelligheid en ontmoeting heeft Ladies Circle een maatschappelijke missie: het verlenen van service aan de maatschappij staat centraal. Het motto van Ladies Circle luidt dan ook: 'Vriendschap en service'. "Onze gezamenlijk passie is iets betekenen voor de ander!"

De Ladies van Goeree-Overflakkee zamelen door middel van het organiseren van allerlei activiteiten onder meer geld in voor het landelijke goede doel van Ladies Circle. Op dit moment is dat de Stichting Neurofibromatose. Deze huid- en zenuwziekte kenmerkt zich door tumoren, neurofibromen, die op en onder de huid groeien.

Onvoorwaardelijke vriendschap

Lokaal hebben de vrouwen inmiddels ook al heel wat goede doelen gesponsord. "Van de opbrengst van het jaarlijks door ons georganiseerde Pietenhuis in Middelharnis konden we inmiddels een mooi bedrag overhandigen voor de nieuwe speeltuin op Hernesseroord."

Andere activiteiten die de dames organiseerden waren de Ladies Run for Charity, de ZAMIBO, Diner Flacqué en Bingo Beats & Bubbels in partycentrum De Staver. "Van de opbrengst van de bingo konden, in samenwerking met stichting BeCare, een aantal AED's in buitenkasten worden geplaatst."

Zonder de hulp van sponsoren zou hun werk niet mogelijk zijn, benadrukken de dames. "We zijn onze trouwe sponsoren heel dankbaar voor hun support bij onze activiteiten. En natuurlijk is er ook altijd nog plek voor nieuwe sponsoren!"

Leerzame ervaring

De vrouwen van Ladies Circle Goeree-Overflakkee hebben een diverse achtergrond. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allen een (drukke) baan combineren met een gezin en graag midden in de maatschappij willen staan. Nanda: "We zijn allemaal heel verschillend en zouden elkaar in het dagelijks leven misschien niet zo snel tegengekomen zijn. Maar het deelnemen aan Ladies Circle verbindt ons."

De dames zijn het erover eens dat je veel terug krijgt voor het lidmaatschap. "Je krijgt veel terug voor de deelname aan onze Circle. Je kunt bij ons jezelf zijn. We accepteren elkaar zoals we zijn en er heerst onvoorwaardelijke vriendschap." Manuela vult aan: "We zijn elk op onze eigen manier creatief in de vereniging en leren van elkaars kwaliteiten gebruik te maken. Het is een leerzame ervaring om te participeren in de Ladies Circle."

Gedrevenheid en ontspanning

Naast het bijwonen van de driewekelijkse vergadering, wordt van elk lid verwacht dat ze meehelpt bij activiteiten en zoveel mogelijk aanwezig is bij de regionale en landelijke vergaderingen.

Behalve gedrevenheid om zich in te zetten voor goede doelen, is er ook tijd voor ontspanning. "Zo organiseren we jaarlijks in december een 'heerlijk avondje' en een nieuwjaarsborrel in januari." Ook gaan de dames elk jaar een weekendje samen op stap. "Het leuke is dat onze mannen het ook goed met elkaar kunnen vinden. Als wij eropuit gaan, zoeken zij elkaar ook vaak op."

Hoe kun je lid worden van de Ladies Circle? Tinelot: "Je wordt lid op voordracht. We dragen vrouwen 'niet te dicht bij huis' voor. Dus geen familie of vrienden van onszelf. Zo komen we tot een diverse club vrouwen uit allerlei geledingen in de samenleving."

Wereld mooier maken

De nieuwe leden krijgen een 'moeder' binnen de vereniging. Deze 'moeder' verzorgde de voordracht van het nieuwe lid en is vervolgens ook het aanspreekpunt voor allerlei praktische zaken.

In de Ladies Circle zijn, naast een jaarlijks wisselend bestuur, veel verschillende commissies actief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ledencommissie en de Diescommissie. Deze laatste verzorgt de viering van de verjaardag van de Circle op 5 oktober.

Samen kijken ze uit naar een bijzondere gebeurtenis in augustus van dit jaar. De 60e internationale meeting (AGM) van Ladies Circle wereldwijd is dit jaar in Rotterdam. "We kijken ernaar uit om met vrouwen van zoveel verschillende nationaliteiten te vieren wat ons samenbrengt: samen de wereld mooier maken!"

Meer weten? Kijk dan op www.lc45.ladiescircle.nl of de Facebookpagina.