Politici gaan ontwikkelingen Fort Prins Frederik bekijken

In de raadsvergadering van 18 juli 2019 verwacht het college de gemeenteraad een voorstel te kunnen aanbieden over de actuele ontwikkelingen, stand van zaken op het Fort Prins Frederik.

Door Jaap Ruizeveld

Met informatie over de werkzaamheden die tot nu toe al zijn uitgevoerd alsmede inzicht in de toekomstscenario's en de financiƫle consequenties die hieraan verbonden zullen zijn. Dit staat in een raadsbrief bij de lijst mededelingen op de agenda van deze donderdagavond.

Het college zal voorafgaand aan deze bespreking de gemeenteraadsleden uitnodigen voor een bezoek aan het Fort zodat de politici de vorderingen in dit complexe dossier kunnen bekijken. Concrete info geeft aan dat de restauratie van de buitenkant van de geschutstoren is aanbesteed en gegund aan Heimans Woningbouw B.V. Verwacht wordt dat de restauratie nog deze junimaand start. De provincie Zuid-Holland draagt met subsidie bij in de kosten van de restauratie. Ook goed nieuws over de te reconstrueren fiets - voetgangersbrug. De aanbesteding van dit project wordt voorbereid. Een ander detail is het herstel van het dak van de geschutstoren. Ook hier zijn er goede vorderingen met het werk meldt het college.

Afvoeren afval

Niet alles verloopt volgens wens. Zo is er dit voorjaar brand geweest in een schaftkeet en ook een directiekeet liep daarbij enige schade op. Het wordt niet uitgesloten dat hier sprake was van brandstichting. Er was ook extra werk nodig. Zo moest 2000 ton afval worden afgevoerd. Dit betrof niet alleen bouw- en sloopafval maar ook autobanden, hekwerken, oude accu's en dergelijke. Het gebrek aan toezicht en handhaving in de afgelopen tientallen jaren werd hiermee zichtbaar en tastbaar meldt de raadsbrief.