Informatie vorderingen Project Village Deal

Uit de discussie bleek dat zijn zienswijze tot support leidde bij andere fracties. Aandacht was er voor en zorgen over de indicatieduur, het stijgend aantal mensen met dementie. Hier moeten stappen worden gezet. Partijen moeten bij elkaar worden gebracht. Ook deze avond kwam het Respijthuis weer op de voorgrond. Wanneer is er meer duidelijkheid?.

In 2017 was er de instemming van de politici om aan het project Village Deal deel te nemen en werd gevraagd om periodieke informatie over de vorderingen. Met als thema Ontschotting van dementiezorg is er inmiddels al veel werk verzet. Het ging daarbij vooral over samenwerking tussen de disciplines, de keuzes van de thema's en de instemming van de bestuurders van meewerkende organisaties.

Procesgang

De werkgroep, die bestaat uit huisartsen, zorginstellingen, gemeente en Paulina.nu, heeft voor de uitvoering van de beoogde ontschotting gekozen voor een aantal thema's. Het heeft allemaal langer geduurd dan gehoopt zo meldt het college. Dit heeft te maken met het feit dat bestuurders van organisaties persoonlijk bezocht moesten worden om de inhoud te bespreken. Iedere organisatie kijkt namelijk ook naar het belang van de eigen organisatie alvorens het belang van het onderwerp te kunnen agenderen. Maar nu zijn alle bestuurders akkoord en wordt het geheel gedragen door Paulina.nu.

Respijtzorg

Concreet betekent dit dat met de thema's aan de slag kon worden gegaan. De gemeenteraad hecht veel waarde aan respijtzorg. Dat is dan ook een van de grotere thema's. Op dit moment loopt er een inventarisatie om te bezien welke vorm en voor welke populatie er behoefte is aan bijvoorbeeld een respijtzorghuis en aanvullende respijtvoorzieningen thuis.