Jordy Nijland en Wessel Vervloet de initiatiefnemers voor de multisportkooi.
Jordy Nijland en Wessel Vervloet de initiatiefnemers voor de multisportkooi. Foto:

Multisportkooi feestelijk geopend

Volleybal, voetbal, korfbal, hockey, het is allemaal mogelijk in de gloednieuwe sportkooi. Drie jaar geleden werd de vraag om zo'n multisportkooi door Wessel en Jordy neergelegd bij de gemeente. Die wilde meedenken, mits de jongens ook zelf actie ondernamen om geld in te zamelen en draagkracht te creƫren in het dorp. Met hulp van kernambtenaar Anne-Marijke Elema en de voormalige voorzitter van de dorpsraad, Jos de Jonge, werd een werkgroep opgericht. Vele acties volgden. Koek- en soepverkoop, loterijen, statiegeldacties, het aanschrijven van fondsen, sponsoren, enzovoort. In maart dit jaar had de werkgroep het benodigde bedrag bij elkaar en kon de opdracht van de bouw worden afgegeven.

Nieuwe woningen

Jos de Jonge vertelde dan ook zeer dankbaar te zijn voor alle medewerking vanuit de gemeente, de bevolking en de sponsors, zowel in geld als in natura. "Eindelijk staat hij er", zei hij, "en we hopen er in lengte van vele jaren gebruik van te kunnen maken. De jeugd van nu, maar hopelijk ook heel veel jeugd in de toekomst. Er worden in het dorp maar liefst 42 nieuwe woningen gebouwd en het zou fantastisch zijn als vele jonge gezinnen zich daar zullen vestigen. Dat is goed voor de leefbaarheid van het dorp, voor de verenigingen, de school en de voorzieningen. Deze sportkooi is in ieder geval een prachtige aanwinst voor het dorp".

Beurs getrokken

Ook wethouder Bruggeman prees de inzet van de inwoners voor de realisatie van de multisportkooi. "Ik weet nog, dat Anne-Marijke mij vroeg om geld beschikbaar te stellen voor het plan", vertelde hij. "Op mijn vraag of er in het dorp zelf ook actie was ondernomen hiervoor, kwam ze met een hele lijst aan activiteiten aanzetten. Tja, als er dan zoveel energie in wordt gestoken door inwoners, dan kan je niet anders dan de beurs trekken en dat hebben we dan ook graag gedaan. Het is immers onze intentie om de oostkant van het eiland meer aandacht te geven en dit project past daar perfect in. Fijn dat er zo'n mooie sportvoorziening is gekomen, waarbij overigens ook enkele prullenbakken zijn geplaatst". "Hopelijk worden die ook heel veel gebruikt", voegde hij er met een knipoog aan toe.
Na de openingshandeling mochten de kinderen van de basisschool meteen gebruik maken van de voorziening en werd er de rest van de dag een vrolijk feestje gevierd met alle betrokkenen en de inwoners van het dorp.

Afbeelding