Afbeelding
Foto:

Open dag orgelbouwer

Het Dordtse bedrijf Orgelbouw Van den Heuvel werd 52 jaar geleden opgericht door Jan L. van den Heuvel. In binnen- en buitenland bouwde Van den Heuvel-Orgelbouw bv opzienbarende orgels in o.a. kerken, kathedralen en concertzalen.

Op zaterdag 15 juni organiseert de orgelbouwer een 'open dag' in hun montagehal op de locatie Wielhovenstraat 60. In deze 16 meter hoge montagehal staat momenteel een groot 3-klaviers orgel bespeelbaar opgesteld. Dit orgel, met 46 stemmen, is bestemd voor de Hersteld Hervormde Bethelkerkgemeente van Lunteren. Het is al vele jaren niet voorgekomen dat er een dergelijk groot orgel geheel nieuw gebouwd werd in Nederland en het is dan ook een zeer bijzondere ervaring dit orgel te zien en, onder begeleiding, ook inwendig te kunnen bekijken.
Vanaf 10.00-17.00 uur is iedereen van harte welkom om dit orgel te zien en te horen. Er zijn organisten aanwezig die het orgel regelmatig presenteren.
Er is ook gelegenheid voor bezoekers om te spelen! Organisten dienen zich voor 8 juni a.s. per mail op te geven (vdheuvel.orgelbouw@wxs.nl) en daarbij te vermelden welk orgelwerk zij willen spelen. Ook moeten aanmelders kenbaar maken of men voorkeur heeft voor de ochtend of middag. Bij veel aanmeldingen moet er een selectie gemaakt worden en zal de tijdsduur van spelen gereduceerd worden, zodat zo veel mogelijk bezoekers gelegenheid krijgen om kort te spelen. Aanmelders ontvangen in ieder geval per mail een bevestiging dat men is ingedeeld.