Afbeelding
Foto:

Stoplichten moeten voetgangers veilig over Provincialeweg brengen

Door de Provinciale Waterstaat zijn op het verzoek van het gemeentebestuur van Oostflakkee stoplichten aangebracht op de Provincialeweg te Oude-Tonge. Heel veel voetgangers en fietsers wagen de oversteek over deze bijzonder drukke verkeersader, op weg naar de verbruikersmarkt 'Euro-discount' en naar de paralelweg richting Middelharnis of Ooltgensplaat.
In het verleden zijn daarbij al meerdere ernstige ongelukken gebeurd. Die kunnen voortaan tot het verleden behoren wanneer het beroep van Provinciale Waterstaat op het eigen verantwoordelijkheidsgevoel van degene die oversteekt niet tevergeefs is. Het blijft namelijk mogelijk - onbeveiligd - over te steken ter hoogte van de Kolfweg zowel als bij de Julianastraat. Tussen die twee punten in ligt echter de beveiligde oversteekmogelijkheid en gehoopt wordt dat ieder daarvan gebruik zal maken.
De lichten zijn zelf te bedienen, waardoor het verkeer de minste vertraging ondervindt. Waarschijnlijk nog deze weken zullen ze in bedrijf worden gesteld.