Afbeelding
Foto:

Feest bij Woonzorglocatie Ebbe en Vloed

Het restaurant zat dan ook afgeladen vol en iedereen genoot van een hapje, drankje en vrolijke meezingmuziek. Het is alweer vijf jaar geleden dat het nieuwe woon-zorgcomplex werd geopend. Een modern pand, wat ruimte biedt aan 45 appartementen met zorg, 7 groepswoningen voor 7 cliënten ,11 zorghotelkamers en 13 particuliere huurappartementen. Daarnaast is er ook ruimte voor de cliënten van de Gemiva-Groep. De groep heeft op de begane grond zes appartementen voor mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking en op de eerste verdieping zijn er nog eens veertien. Voor alle appartementen geldt dat ze zeer ruim en comfortabel zijn en voorzien van alle gemakken. Buiten is er bovendien een beweegtuin en een groot terras en in de centrale ruimte vindt men onder andere een biljart en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Niet voor niets is er veel vraag naar de appartementen en is er meestal een wachtlijst.

Fijne samenwerking

Anneke Koert en Danielle de Vlugt, de teammanagers van CuraMare, kijken dan ook met grote tevredenheid terug op de afgelopen jaren. "Het is inderdaad een prachtig complex, waar altijd een gezellige sfeer hangt", zegt Anneke. "Je kunt het eigenlijk vergelijken met een soort buurthuis. In de centrale ruimte zijn altijd wel mensen aanwezig, die samen een kopje koffie drinken, een praatje maken of een potje biljarten. Iedereen kent elkaar. Bovendien hebben de bewoners hier alles bij de hand, want ook de fysiotherapeut, de kapper, de thuiszorg en de bibliotheek zijn hier te vinden. Dat alles maakt het een gezellig ontmoetingscentrum voor zowel de bewoners als de bezoekers".
"De samenwerking met de Gemiva-Groep is ook heel goed", vult Danielle aan. "We kunnen veel voor elkaar betekenen. De cliënten van de Gemiva-Groep helpen bijvoorbeeld met koffie schenken of de tafels aanzetten en afruimen. En andersom mogen wij gebruik maken van hun ruimte voor activiteiten".
Leonie Roos en Daisy de Jong, begeleidsters van de Gemiva-Groep, sluiten zich daar bij aan.
"Ook wij zijn heel tevreden over de samenwerking en hopen dat dat ook in de toekomst zo zal blijven", vertellen ze. "Onze cliënten hebben hier, zoals al vermeld, prachtige appartementen tot hun beschikking, maar kunnen ook bij elkaar komen in gemeenschappelijke ruimtes. Kortom, het is een prachtig plekje".

Wensen

Of er dan echt niets meer te wensen is? "Ja, zeker wel", zeggen de dames eensgezind. "We zouden ooit nog wel eens een overkapping willen tussen de verschillende gebouwen, zodat de mensen droog kunnen oversteken en van ons mag de vijver veranderd worden in een mooi groen plekje, waar de mensen heerlijk buiten kunnen zitten en verder zouden we graag wat meer kantoorruimte willen, want we groeien een beetje uit ons jasje".
Wat beide organisaties ook wensen zijn meer helpende handjes. "We kunnen gelukkig rekenen op veel vrijwilligers en we zijn ook erg blij met de medewerkers voor wonen en welzijn, die onze teams het afgelopen jaar zijn komen versterken", zeggen de dames tot slot. "Maar we kunnen zeker nog personeel gebruiken en dan vooral verzorgden en helpenden niveau 2 en 3". En met het oog op de komende vakantieperiode, zijn onze beide organisaties nog op zoek naar vakantiekrachten. Dus we hopen dat mensen zich willen aanmelden."

Wie meer informatie wil, kan kijken op www.werkenbijcuramare.nl of op www.gemiva-svg.nl.

Afbeelding