Afbeelding
Foto:

Examen Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland

Tijdens het examen zijn alle onderdelen de revue gepasseerd. Na een warming up moesten de kandidaten een fysieke test afleggen, met o.a. push ups, buikspieroefeningen (o.a. sit ups) en hardheidsoefeningen (o.a. sticking hands). Vervolgens moesten de studenten een aantal stoot- en trapoefeningen laten zien. Het zijn voornamelijk lage trappen die werden gedemonstreerd.
Na een korte drinkpauze kon verder worden gegaan met het volgende onderdeel, het valbreken. Hierbij werden enkele basisoefeningen van de studenten gevraagd te doen. Ook dit onderdeel werd door iedereen uitstekend uitgevoerd.
Daarna moesten de studenten hun technieken (hosinsul) laten zien. De technieken zijn per slip en band vastgelegd. Zo is het voor iedereen duidelijk waar hij of zij aan toe is. Geen van de studenten heeft vandaag last van examenstress gehad, getuige het hoge niveau van de uitgevoerde technieken. Tussen de kihaps (brul) waren er regelmatig enkele au's en aaaahhs te horen.
Het examen werd afgesloten met een poemsae. Een poemsae is een loopvorm waar alles (stoten, trappen, technieken) in voorkomt en dus heel leuk om te doen is.
Onder luid applaus van het publiek mochten wij de studenten feliciteren en de daarbij behorende slips en banden + officiële Koreaanse diploma's overhandigen. Geslaagd voor de groene band zijn: Ruud Beeke en Loes Maliepaard. Voor de witte band met zwarte slip zijn geslaagd: Jasper Griffioen, Amram Boaz Brandwijk, Mark van der Wende, Sander van der Wende en Jan van der Wende. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd.

Ook geïnteresseerd in het Jin Mu Kwan hapkido van Grootmeester Lim Chae Kwan?

Kijk dan op www.hapkidototalbody.nl voor meer informatie.