Als gold het een processie, zo trokken de vertegenwoordigers van de goede doelen en andere organisaties richting het Marktveld achter het draaiorgeltje De Kleine Victoria.
Als gold het een processie, zo trokken de vertegenwoordigers van de goede doelen en andere organisaties richting het Marktveld achter het draaiorgeltje De Kleine Victoria. Foto:

Vervolg van de voorpagina: Forse stijging aantal deelnemers Tulpenwandeltocht

André Groenendijk, één van de organisatoren van de Tulpenwandeltocht, liet in een toespraak voor de uitreiking van de cheques blijken dat het team van de Tulpenwandeltocht kan terugkijken op een in meerdere opzichten goed verlopen tocht op Paaszaterdag van dit jaar.

Groenendijk schetste de voorbereidingen van de tocht door de organisatoren: Weinig vergaderen, want er is een ruime ervaring en een goed draaiboek. Toch startten in november 2018 de voorbereidingen al. In overleg met deskundigen uit de groep tulpentelers op het eiland, werd vastgesteld dat zaterdag 20 april de ideale zaterdag zou zijn voor de tocht. "De routes werden verkend en de tulpenvelden gespot", aldus André. Het blijkt altijd weer een hele puzzel te zijn om verschillende routes langs zoveel mogelijk tulpenvelden uit te zetten. Ook dit jaren waren er weer vier routes: 40, 25, 17,5 en 10 km. In de middaguren kon er aan de 25 km-afstand met de fiets en scootmobiel worden meegedaan. De deelnemers aan de 10 km werden per bus afgezet in de buurt van Stad aan 't Haringvliet en konden zo weer terug wandelen naar het terrein van MSV en AV Flakkee in Middelharnis.

Alles was geregeld en ook de vooruitzichten op rijk bloeiende tulpenvelden waren er, maar het weer was niet van tevoren te regelen. Maar uiteindelijk bleken de weersomstandigheden met soms zomerse temperaturen ideaal voor de wandelaars.

Uit de woorden van André Groenendijk bleek ook dit jaar weer dat de tocht niet mogelijk is geweest zonder de bijdrage van de vele sponsoren. Hij bedankte dan ook alle sponsoren die weer hun medewerking hadden verleend. Ook de organisaties die hand- en spandiensten verleenden tijdens het verloop van de dag. Hoofdsponsoren zijn Hans Meijer Advies en ASH Carrosserie. Natuurlijk is men ook zeer tevreden over de gastvrijheid van het MSV en AV Flakkee, waarvan de men de accommodatie ook deze dag weer mocht gebruiken.

Aantal deelnemers

In totaal schreven zich 1503 wandelaars in het voor het evenement en 528 fietsers. Dit waren er respectievelijk 330 en 289 meer dan in vorige jaren). De jongste wandelaar was 7 jaar en de oudste 85. Deze laatste beloofde volgend jaar weer van de partij te zijn.

Eilandmarketing van de gemeente Goeree-Overflakkee zorgde er dit jaar voor dat er 1.500 medailles waren voor de deelnemers. Een aantal dat volgende jaar waarschijnlijk hoger zal moeten zijn, zo is de verwachting.

Goede doelen

Hoewel er deelnemers uit hele land aan de start verschenen en zelfs uit het buitenland, blijft de Tulpenwandeltocht toch een eilandelijk evenement en daarom had de organisatie er ook dit jaar weer voor gekozen om de opbrengst te verdelen tussen een aantal regionale goede doelen. Vertegenwoordigers van de 4 hoofddoelen van dit jaar, KNRM GO, de Ouddorpse Reddingsbrigade, de Zonnebloem GO en de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis Dirksland, namen hun cheques in ontvangst. Allen ontvingen maar liefst € 1.500,-. Eveneens ontvingen het Streekmuseum GO, Rode Kruis GO, Modelvliegclub SDGO, Muziekvereniging Apollo, Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo, Gerard Razenberg Stichting, Flakkees Piratenkoor, Shantykoor Op Volle Kracht, Stichting GO Mobiel een mooie bijdrage. Er werden nog nooit zoveel cheques uitgereikt als dit jaar, maar liefst 13 goede doelen werden blij gemaakt met een mooie gift! De goede doelen gaven aan zeer verheugd te zijn met de gift en deze nuttig te besteden.