OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto:

Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden afgesloten

Om de twee weken zijn de cursisten bijeengekomen om het onderwijs in de vakken Oude en Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek, Praktische Theologie, Ethiek en Missiologie te ontvangen. Zaterdag was het alweer de laatste dag van het seizoen 2018/2019. Dit betekende dat er afscheid genomen werd van een negental cursisten, die drie jaar lang deze cursus hebben gevolgd.

Certificaat

Zij kregen uit handen van de cursusleider, ds. A.L. Molenaar, een certificaat uitgereikt als bewijs dat ze deze cursus trouw hebben gevolgd. De volgende cursisten hebben het certificaat ontvangen: Annet Alberts-Schuitemaker uit Melissant; Kees Andries uit St. Maartensdijk; Simon en Janny Romijn-Tanis uit Ouddorp; Leo Schipper uit Oud-Beijerland; John Stolk uit Oud-Beijerland; Dirk en Jacomien Verblaauw-van den Herik uit Strijen en Bram Verwers uit Sommelsdijk.

Plaatselijke gemeente

In zijn toespraak bij de overhandiging van de certificaten, benadrukte de cursusleider dat het de bedoeling is dat met de opgestoken kennis ook wat gedaan wordt binnen de plaatselijke gemeente. Het is goed dat de gemeente gebruik maakt van gemeenteleden die door een stuk toerusting en vorming ingezet kunnen worden in allerlei gemeentewerk.
Namens de cursisten dankte Johan Stolk de docenten voor het onderwijs dat ze in de afgelopen jaren mochten ontvangen. Het volgende seizoen start de cursus opnieuw en wel rond 9.00 uur op zaterdag 28 september. De introductieavond van deze cursus staat gepland op woensdag 11 september om 19.30 uur in 'De Hoeksteen' te Middelharnis. Wanneer u informatie wilt over deze cursus, kunt u terecht op de website www.cursustvg.nl, info@cursustvgmiddelharnis@gmail.com of bij de cursusleider ds. A.L. Molenaar, tel. 0111-483880.