Prestatiesubsidie SRGO

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de beeldvormende fase stelde het college de raad donderdagavond voor een structureel subsidiebedrag van 159.000 euro beschikbaar te stellen aan de Stichting SRGO.

Door Jaap Ruizeveld

B. en W. vinden dat de subsidiebehoefte vanuit SRGO gerechtvaardigd is en de aanvullende middelen goed te onderbouwen zijn. Maar de raad is voorlopig nog niet zo ver. Geen open eind constructie. Zonder dekking geen krediet, waren enkele eerste reacties. Men wilde gedegen informatie. De raad wil ook meer kunnen sturen. Op 6 juni wordt in de oordeelfase verder gesproken.
In het collegevoorstel staat dat als er geen aanvullende middelen komen SRGO is genoodzaakt de begroting 2019 te herzien en dit gaat ten koste van de dienstverlening en het bereiken van de gemeenschappelijke / maatschappelijke doelen waaraan SRGO een bijdrage levert. In totaal gaat het dit jaar 2019 om een basis subsidiebedrag van 2.315.319 euro. Het geld is nodig voor de bedrijfsvoering om prestatieafspraken die zijn gemaakt te kunnen realiseren. Na verwerking van enkele aanpassingen wordt het bedrag 2.234.039 euro (waarvan 1.264.508 ter compensatie van de huur en 970.431 euro voor de exploitatie.