Plan Oostdijkseweg 26 komt opnieuw in raad voor vaststelling

In een raadsbrief reageert het college op de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Oostdijkseweg 26 Goedereede.

Door Jaap Ruizeveld

De afdeling heeft, zoals onze krant al eerder meldde, het plan in februari vernietigd. Het college is vervolgens in overleg getreden met de initiatiefnemer die aangaf de bestemmingswijziging alsnog te willen realiseren.

Zowel college als raad waren bereid aan de bestemmingswijziging medewerking te verlenen. Om die reden is in de beleidsnota zandwallen- en schurvelingengebied een uitzondering opgenomen voor dit project waaraan al medewerking was toegezegd. De gebreken die in de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak zijn genoemd kunnen goed worden opgelost, zodat medewerking verlenen nog steeds mogelijk is. Het college ziet geen reden om terug te komen op de eerder uitgesproken bereidheid planologische medewerking te verlenen en is voornemens de gebreken in het eerdere besluit te herstellen zodat de raad het opnieuw kan vaststellen. De fracties plaatsten donderdag geen kanttekening bij het collegebesluit.