Afbeelding
Foto:

Eilandelijke zendingsdag goed bezocht

Willem en Joanne Folmer namen de bezoekers mee naar hun leven als gezin en werken in de Democratische Republiek Congo, waar ze als arts verbonden zijn aan het ziekenhuis in Itendey. Naast schrijnende verhalen waren er ook veel mooie dingen te melden. Gods werk gaat door, ook als het bijvoorbeeld aanvoer van materiaal of uren ploeteren met een waterleiding of zonnepanelen voor de gebouwen inhoud.

Rwanda

Na een onderbreking met zang en een broodmaaltijd was het de beurt aan Rik en Caroline Mager, die in het buurland Rwanda hun kennis als respectievelijk theoloog en pedagoog in praktijk brengen. Rik is daar docent aan de theologisch opleiding en Caroline heeft naast haar pedagogisch werk een taak in het lokale voedselprogramma gekregen. "Wat voor ons ondertussen, mede door overheidscampagnes als 'De schijf van vijf', vanzelfsprekend lijkt, is daar vaak nog helemaal nieuw". Enthousiast vertelde ze over de moeilijkheden en successen die ze mocht ervaren bij het verstandig gebruiken en afwisselen van het beschikbare voedsel. Rik en Caroline verzorgden daarnaast ook nog een leuk programma voor de aanwezige kinderen, die hen overstelpten met vragen.
De organisatie van deze dag was blij verrast met de grote opkomst en ook dankbaar voor de vrijgevigheid van de bezoekers. Naast de gehouden collecte mochten ook de standhouders die boeken, kaarten, muziek en allerlei materialen verkochten goede zaken doen, zodat een netto opbrengst van bijna duizend euro ten goede kan komen aan het werk van de GZB in Afrika.

Afbeelding