Parkmanager Roland Hoogwerf. Foto: Archief Eilanden-Nieuws
Parkmanager Roland Hoogwerf. Foto: Archief Eilanden-Nieuws Foto:

Nieuwe voorzieningen op RCN Toppershoedje bijna klaar

Bij deze ontwikkeling is goed geluisterd naar en ingespeeld op de wensen van onze gasten/bezoekers. Wij zien dat de vraag naar verhuuraccommodaties blijft toenemen. Niet naar stenen bungalows of zeer luxe villa's, maar juist naar accommodaties die gerelateerd zijn aan kamperen. Met het plaatsen van 16 mobil homes, een mooie naam voor aantrekkelijke stacaravans, gericht op het strandleven, kunnen wij die aanvraag invullen. Het betekent In feite buiten leven, met een compacte woonkamer en interne voorzieningen en met een leuk groot terras op vijf minuten afstand van het Noordzeestrand".

Aanwinsten

Inzoomend op andere aanwinsten, gaat het onder andere om een spectaculair ingerichte speeltuin en een spetterparadijs voor kinderen tot rond 8 jaar. Juist naar deze waterpartij, direct bij het door gezinnen/families gehuurde verblijf op ons terrein, bleek daar grote belangstelling voor. Nieuw zijn verder 4 (met sanitair) ingerichte safaritenten, waarin 8 personen per tent van een aantrekkelijke vorm van kamperen kunnen genieten. Ook zijn 2 sanitairgebouwen gerenoveerd om aan de vraag van de huidige kampeerder te voldoen. Met de gemeente Goeree-Overflakkee zijn afspraken gemaakt omtrent de inrichting van ons park. Het moet passen in een strandstijl (ontwikkeling plan Ouddorp Bad). Eenheid uitstralen. Wij denken dat dit is gelukt. Zeker bij de entree van het terrein hebben wij kwaliteitsverbeteringen (en groen) doorgevoerd. Bijzondere aandacht is ook besteed aan het horecadeel. Aan de vrij toegankelijke Strandweg vindt men Brasserie De Strandweg. Met de fiets op weg naar het strand is het een leuke stop. Je waant je aan een miniboulevard en er is ruimte om de fiets even neer te zetten. Het straalt een eilandelijke identiteit uit.

Ontwikkelingen

De parkmanager signaleert de grote vraag naar toeristisch overnachten. Waren het voorheen meer boekingen in het weekeind, nu melden belangstellenden zich ook graag voor twee overnachtingen in de week. Flexibele verhuur. Men kan in het voor- en naseizoen voor 2 overnachtingen doorlopend zich bij ons melden. Ook neemt het aantal aanvragen toe via booking.com en via touroperators. Voor wat de belangstelling uit het buitenland betreft, blijft er een stijging te noteren van vooral Belgische - en Duitse toeristen. Vervanging en kwaliteitsverbetering van accommodaties, daar zetten wij ons doorlopend voor in.

Manifest                                                                                                                                 

Roland wijst op het RCN-Manifest: Goed voor elkaar. Bij RCN kan en mag iedereen zichzelf zijn. Wij bieden een passend verblijf in een betaalbaar segment. Onze christelijke oorsprong vertalen wij in respect voor elkaar en delen met elkaar. Delen van vakantieplezier. Delen van gastvrijheid en ook delen van onze winst, die besteed wordt aan mensen voor wie vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden. "Bij ons ontdek je een unieke vakantie ervaring, met oog voor de wereld om ons heen," stelt de parkmanager. "De kampeerder heeft bij ons de volle aandacht."

De nieuwe speeltuin is onderdeel van de vernieuwingen op het camping- en bungalowpark. Foto: Jaap Ruizeveld