Afbeelding
Foto:

De wijze regering van Europa

Wie regeert er over al dat moois? Wie zorgt er voor dat elke lente vol nieuw leven, vol kleur en vrolijkheid is? Is dat de Tweede Kamer in Den Haag? Of de Europese Unie in Brussel?

Europa beslist veel dingen voor ons. Zaken waar we allemaal mee te maken hebben. Ze kunnen ons voordeeltjes, regels en wetten geven, die de samenleving in sommige gevallen zeker fijner maakt. Maar over echt wezenlijke, belangrijke dingen, zoals familie, vriendschap, de groeiende en bloeiende bloemen, elke mooie zonsopgang, heeft de Europese Unie niks te zeggen.

Boven alle regeerders hier op aarde staat een almachtig Schepper. De Heere kijkt naar de aarde, naar jou en naar mij. Hij zorgt ervoor dat alles op tijd groeit en bloeit. Dat er regen valt en dat er droge periodes zijn. Dat de liefde steeds weer overwint. Wat Europa ook besluit te doen, God staat er altijd boven. Hij bestuurt alles en zal voor ons zorgen, wat er ook gebeurt. Een wijzer regeerder kunnen we niet wensen.

De moeite waard om te stemmen, het daarna los te laten, te genieten van alle mooie dingen waar niemand iets over te zeggen heeft en God te bidden om wijsheid voor de Europarlementariƫrs.