Afbeelding
Foto:

Koninklijk Zilver voor de heer S. de Vos

Het personeel van modehuis Fa. Buijsse, dat gisteren in restaurant 'Bellevue' rondom haar jubilerende collega dhr. S. de Vos verzameld was, was weliswaar modieus gekleed maar dhr. De Vos stak hen verre naar de kroon! Zijn rever werd gesierd door een Zilveren Eremedaille in de Orde van Oranje Nassau, hem door H.M. de Koningin waardig gekeerd i.v.m. zijn - voorbeeldig - 40-jarig dienstverband.

Vertolker van die koninklijke waardering was burg. Joh. van Es van Middelharnis en hij deed dat met graagte. Aan zijn gelukwens aan de heer en mevr. De Vos en hun zeven kinderen verbond hij een genoegelijke kout over de mode, waarin dhr. De Vos 40 jaar lang werkzaam is geweest. "De mode is zoiets als een geraffineerde psychologische massa-beïnvloeding", beschouwde dhr. Van Es. Hij gaf dhr. De Vos graag de eer minstens de helft van de Flakkeese bevolking te hebben aangekleed en daarnaast, in eenzelfde plichtsbetrachting, ook werkzaamheden op ander terrein te hebben gedaan. De burgemeester betrok daarin ook het lidmaatschap van een schoolvereniging en het ouderlingschap met het scriba-zijn van de Ger. Kerk Vrijgemaakt. "Voor een gemeentebestuur is het plezierig zulke burgers als u te hebben, die van harte bereid zijn hun dagelijkse werk te vervullen", complimenteerde de burgemeester. Met veel genoegen speldde hij de jubilaris de Kon. Eremedaille op. De heer en mevr. De Vos hadden tevoren al een prachtgeschenk van dhr. Fr. Buijsse in ontvangst mogen nemen. Dhr. Buijsse onderstreepte zijn dank jegens dhr. De Vos en zijn goede wensen voor een besteding van de goede verhouding met de aanbieding van een Rijnrels, een extra week vakantie en een enveloppe met inhoud.

Voor dat alles was de dankbaarheid van de jubilaris dan ook groot. Een dankbaarheid die hij vooral toebracht aan God, Die hem in staat heeft gesteld zijn werk zo lang te hebben mogen doen. "Ook ons dagelijks werk is een Goddelijk beroep", besefte dhr. De Vos. Hij dankte voorts zijn patroon, dhr. Buijsse, voor de royale geste en bedankte dhr. Van Es voor het uitreiken van de Onderscheiding: "Dat was voor mij een zeer grote verrassing!" verzekerde dhr. De Vos, besluitend met de wens nog ettelijke jaren in goede harmonie zijn werk voort te mogen zetten.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 21 mei 1974.