Flakkeese organisten op orgelreis

De Vereniging Van Organisten van Goeree-Overflakkee organiseert 25 mei a.s. opnieuw een orgelreis.

Deze keer bezoekt men twee prachtige orgels in Brabant, gebouwd door orgelmaker Smits uit Reek. Hoewel dezelfde bouwer deze orgels heeft gemaakt, zijn ze geheel verschillend van karakter. 's Morgens om 10.00 uur wordt men verwacht in Schijndel in de Heilige Servatiuskerk, Markt 17. Op dit orgel komen meer romantisch getinte orgelwerken uitstekend tot zijn recht. Het orgel valt op door het prachtige houtsnijwerk, wat een werkstuk is van Jacobus Besuijen uit Boxmeer.
Om 14.00 uur is men te gast in de Sint-Petruskerk in Boxtel, Oude Kerkstraat 20. Dit orgel leent zich vooral goed voor meer klassieke orgelmuziek, zoals van Bach, Krebs en tijdgenoten.
Traditiegetrouw sluit men het orgelseizoen af met een etentje in een Chinees restaurant. Dit is een restaurant in Schijndel. Belangstellenden zijn hartelijk welkom. Niet-leden kunnen mee voor € 40,-. Opgeven kan tot 17 mei 18.00 uur bij Krijn Padmos, tel. 06-21271468, of per mail: krijn@fampadmos.nl. Als u wilt spelen, graag opgeven wat u wil spelen en ook waar! Ook graag een tijdsindicatie van het te spelen werk of improvisatie.