Afbeelding
Foto:

Ingestuurd: Ongelukkige verkeerssituatie Smalle Einde Ouddorp

Hij brak beide benen en twee nekwervels en zal nog vele maanden moeten revalideren. De oorzaak van dit ongeluk was zonder twijfel de bijzonder ongelukkige verkeerssituatie ter plekke, ontstaan door het plaatsen van paaltjes op het witte vlak aan de kant van het VVV-kantoor. Op het schadeformulier hebben wij de gemeente Goeree-Overflakkee ook vermeld als verantwoordelijke voor dit ongeval. Ik was dan ook blij te vernemen dat deze situatie zou worden aangepakt. Ik kom zojuist terug van een wandeling met mijn honden en heb de nieuwe situatie (in aanleg) kunnen waarnemen. Ik was stomverbaasd te zien dat met het verhogen en vergroten van bovengenoemd vlak de situatie nu nog veel gevaarlijker is geworden! Is er nog een deskundige die inziet dat het ter plekke alleen maar veiliger kan worden als het verkeer meer ruimte krijgt om elkaar te passeren in plaats van nog minder? Moeten er eerst doden vallen?

Heeft de gemeente wel eens stilgestaan bij de mensen die in Ouddorp hun brood verdienen met landbouw en transport van goederen? Voor alles wat groter is dan een personenauto is Ouddorp, door de meest knullige maatregelen, vrijwel niet meer door te komen. Vrachtwagens worden gedwongen over trottoirs te rijden om een bocht te kunnen nemen, is dat veiligheid? Deze gemeente heeft toegestaan dat in Ouddorp veel woningen zijn gebouwd de laatste jaren, zowel voor permanente bewoning als recreatief. Het bijbehorende toenemende verkeer echter meent men in goede banen te kunnen leiden met de meest stompzinnige maatregelen als enorm steile drempels, paaltjes op de gekste plekken en verhoogde verdrijvingsvlakken. Ik vraag me werkelijk af of de mensen die dit verzinnen ooit ter plekke zijn geweest. Dan had men kunnen zien dat op de bovengenoemde locatie het verkeer van beide kanten door o.a. de auto's die meestal voor de woningen aan het Smalle Einde geparkeerd staan en de bocht die men moet maken om richting de Hazersweg te rijden al flink naar links moeten gaan rijden. Dit gaat dus nu nog erger worden. Bravo, knap denkwerk! Net zoals bij de verbijsterende paaltjes op de drempel (!) op de Molenweg ter hoogte van de Marijkeweg, en de dubieuze situatie in de Spaanseweg bij de uitrit van het nieuwe parkeerterrein.

Ik hoop echt dat de zgn. deskundigen die bij de gemeente werkzaam zijn wat langer gaan nadenken, en de situatie ter plekke goed gaan verkennen, anders vrees ik dat het leed van mijn zoon en ons gezin en dat van vele anderen voor niets is geweest.

Trudy Hoek, Ouddorp