Afbeelding
Foto:

Milieubewust

Wel ben ik de laatste tijd steeds bewuster bezig met klimaatverandering en milieuvervuiling. Ik scheid netjes mijn afval, ben zo goed als gestopt met vlees eten en probeer zo weinig mogelijk plasticverpakkingen mee te nemen. Als ik na de zomer aan mijn rijbewijs ga beginnen, zou het een logische stap zijn om 'elektrisch rijden' ook aan dat rijtje toe te voegen, omdat dat veel beter voor het milieu is dan wanneer ik een diesel- of benzineauto koop.

Toch hebben mijn vrienden, die ook netjes hun afval scheiden, geen vlees eten en zo min mogelijk plasticverpakkingen gebruiken, geen elektrische auto. Waarom niet? Omdat het gewoon weg veel te duur is voor hen. Elektrische auto's zijn dan misschien de oplossing tegen milieuvervuiling in het verkeer, maar ze zijn wel onbetaalbaar. Ik vind het plan om in Amsterdam in 2030 alleen maar elektrische auto's te laten rijden een prima idee, alleen hoop ik dan wel dat ze voor die tijd de prijs van de auto's wat naar beneden hebben gehaald. Anders kan meer dan de helft van de Nederlandse bevolking Amsterdam straks niet meer in.

Maar ja, vroeger waren auto's ook iets wat alleen de elitaire mensen hadden. Alleen als je rijk was had je een auto. Nu rijdt letterlijk iedereen in een auto. Dus ik geloof en hoop dat over tien jaar de helft zoveel mensen elektrisch rijden en dat de prijs dan langzaam daalt. Pas als dat is gebeurd, kan ik elektrisch rijden toevoegen aan mijn milieubewuste lijstje. Tot die tijd rijd ik, als ik mijn rijbewijs heb gehaald, gewoon in een betaalbare diesel- of benzineauto en probeer ik die vervuiling op een andere manier te compenseren.