Afbeelding
Foto:

Dwaal door een bloemenzee in mei

De Buitengewone Belevenis van mei is het ontdekken van de bloemenpracht. In het voorjaar komt er volop kleur in de gebieden van Staatsbosbeheer. Je vindt er bloemen in alle soorten en maten. Extra bijzonder in deze periode zijn de orchideeën. Van deze zeldzame planten zijn er veel verschillende soorten, zoals de harlekijnorchis, rietorchis en de wespenorchis. Vergeet bij deze activiteiten je camera niet, want bloemen lenen zich perfect voor prachtige close-ups.Geïnteresseerden kunnen ook in de Grevelingen op pad. Ze worden meegenomen naar de Stampersplaat of de Veermansplaat. Meer info via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen > activiteiten. Aanmelden is verplicht.

Het hele jaar door organiseren we Buitengewone Belevenissen. In juni leren we meer over het leven in en van de natuur. De maanden erna volgen de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.

Datum en tijd: Eilandexpeditie Stampersplaat: donderdag 2 mei en zaterdag 1 juni 10.00 – 12.30 uur Bloemen van de Veermansplaat: zaterdag 4 mei en zaterdag 31 mei 13.00 – 17.00 uur. Startpunt: Haven van Bommenede 1, 4316 PC Zonnemaire; Kosten: € 15,- per persoon.