Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Ada Grootenboer: "Ik ben er trots op om ook in nieuwe periode uw burgemeester te mogen zijn"

Voorafgaand hadden de raadsleden in een besloten bijeenkomst kennis genomen van het verslag van bevindingen van de Vertrouwenscommissie Goeree-Overflakkee. Voorzitter Van Dam feliciteerde de burgemeester met een persoonlijk woord en een bloemenhulde. Hij benadrukte de prettige wijze waarop met de burgemeester de afgelopen jaren was samengewerkt. "Dat mag best worden voortgezet. Het is ons goed bevallen. Wij zijn u daar dankbaar voor. U toonde zich steeds een betrokken eerste burger. Zelfs in de voor u en uw gezin zo moeilijke levensfase met ziekte. U was en bent er altijd, daar waar men de burgemeester verwacht. U stond tussen de mensen in. Vooral uw verbindende rol in onze samenleving waarderen wij. Het is niet gemakkelijk om tegenwoordig burgemeester te zijn. Het is niet meer de zo fel begeerde baan. Je leeft in een soort glazenhuis. Bent verantwoordelijk voor zware dossiers. Het is een kwetsbare functie waarin rust en stabiliteit belangrijke facetten zijn. Wij hebben en stellen veel vertrouwen in u. Daarom in feite nu al een "welkom" voor de komende periode, waarin u dienend bezig mag zijn", gaf Van Dam aan.

Dankbaar

Ada Grootenboer was dankbaar en blij dat de gemeenteraad het unanieme besluit had genomen om haar bij de Commissaris van de Koning voor te dragen voor een nieuwe ambtsperiode van 6 jaar als burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee. Dit met ingang van 3 september 2019, na afwikkeling van de procedure (Gemeentewet) waarin opgenomen de voordracht aan de Koning en na het ondertekenen van het Koninklijk besluit het afleggen van de eed bij de Commissaris van de Koning. Ada Grootenboer was blij verrast dat haar man, kinderen en naaste familie op de tribune in het Rondeel hadden plaatsgenomen om haar ook op dit moment support te bieden.

Basis is gelegd

"Ik ben trots dat ik uw burgemeester mag zijn. Er is de afgelopen jaren op het eiland, in de gemeente, in de samenleving - met elkaar - veel bereikt. Wij ontwikkelden ons tot een volwassen gemeente met een uniek profiel. Wij mochten op vele fronten in goede harmonie groeien. Dit moeten wij in de komende fase volhouden. Er is veel werk aan de winkel. Nieuwe samenwerkingsvormen komen er aan, met buurgemeenten en andere partners. Met veel uitdagingen, die wij moeten oppakken als kansen en niet als bedreigingen. De basis is gelegd. Nu is het aan ons om het sociaal vitale economische eiland verder uit te bouwen, Met opnieuw veel energie en enthousiasme zal ik me in de komende jaren als burgemeester blijven inzetten en hard werken voor onze gemeente". zei Ada Grootenboer.