Herbenoemingsprocedure burgemeester Grootenboer

Woensdagavond 17 april is er een extra raadsvergadering (onder leiding van plaatsvervangend voorzitter C.J. van Dam) met een besloten en een openbaar deel.

Door Jaap Ruizeveld

In het besloten deel komt het verslag van bevindingen van de Vertrouwenscommissie Goeree-Overflakkee aan de orde. Aansluitend is er een korte schorsing en begint om 19.45 uur het openbaar deel van de vergadering met slechts één agendapunt, de mededeling over de aanbeveling voor de herbenoeming van burgemeester Ada Grootenboer.
In de raadsvergadering van 14 februari besloot de raad tot wijziging van de Verordening vertrouwenscommissie Goeree-Overflakkee en het starten van de procedure (op basis van de Gemeentewet) voor herbenoeming van een burgemeester. Dit was nodig nu de termijn van 6 jaar verstrijkt waarin burgemeester Grootenboer-Dubbelman bij Koninklijk besluit van 3 september 2013 werd benoemd tot burgemeester van Goeree-Overflakkee. Na de openbare aanbeveling (raad 17 april) voor herbenoeming en met adviezen van de Commissaris van de Koning aan de minister, volgt de voordracht aan de Koning. Na het ondertekenen van het Koninklijk besluit dient de burgemeester bij de Commissaris van de Koning vervolgens de eed af te leggen. Ingangsdatum van herbenoeming is dan 3 september 2019.