Afbeelding
Foto:

Herinrichting Markt-Noordzijde Goedereede begint in oktober

Ook vertraging door omstandigheden bij derden is nog niet uit te sluiten. De stadsraad, omwonenden en andere belangstellenden zijn schriftelijk ingelicht.
In de raadsbrief omschrijft het college het proces. Uitmondend in de mededeling dat in overleg met de stadsraad is besloten de werkzaamheden na het zomerseizoen te laten plaatsvinden. Concreet begin oktober 2019. Voor deze tijd vindt er wel een controle van de bestrating plaats en zullen waar nodig herstelreparaties worden uitgevoerd om eventuele gevaarlijke situaties te voorkomen. De gemeente streeft ernaar de werkzaamheden eind januari 2020 te hebben afgerond.

Zomerseizoen

Toelichtend stelt het college dat het vergunningentraject bij het Waterschap en de daaraan gekoppelde onderzoeken langer hebben geduurd dan was voorzien. De gegevens zijn nu binnen en in principe zou nu gestart kunnen worden. Echter zou dit betekenen dat de markt tijdens het zomerseizoen niet gebruikt kan worden vanwege de werkzaamheden. Het college is ervan bewust dat de markt tijdens het zomerseizoen een gewilde
locatie is voor bewoners en toeristen om er te verblijven. Daarom is in overleg afgesproken in oktober te starten.