25.000 abonnees voor bijbelpodcast 'Eerst dit'

'Eerst dit', de dagelijkse Bijbelpodcast van de missionaire organisatie IZB en de Evangelische Omroep, heeft amper vier maanden na de lancering 25.000 abonnees. "De enorme belangstelling heeft ons aangenaam verrast. Dagelijks komen er nog zo'n 100 nieuwe bij", aldus redactielid Wilfred van Rijn. Uit onderzoek blijkt dat de luisteraars afkomstig zijn uit de breedte van kerkelijk Nederland.

Elke werkdag krijgen de abonnees 's ochtends een 7-minuten durende podcast in hun Whatsapp, met een Bijbelgedeelte en een beknopte overdenking daarbij, gericht op het dagelijks leven. De primaire doelgroep bestaat uit mensen in het spitsuur van het leven (25-40 jaar), die het in de drukte van elke dag aan tijd en rust ontbreekt om een moment te nemen voor Bijbellezen en gebed. "We zijn dankbaar dat zoveel mensen met dit initiatief geholpen worden," zegt ds. Sjaak van den Berg, directeur van de IZB. "Ook uit missionair oogpunt vind ik het belangrijk: hoe zou je iets van het evangelie kunnen delen, als je je er niet dagelijks mee voedt?"

Uit de enquête blijkt dat abonnees afkomstig zijn uit alle leeftijdscategorieën, al zitten de meesten wel in de categorie 25-45 jaar. En 'Eerst dit' blijkt ook populair onder luisteraars die in het buitenland werken of op reis zijn. Een abonnement van 'Eerst dit' is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.eerstdit.nl.