Afbeelding
Foto:


Geheime lading

Voor liefhebbers van spannende boeken! Er is recent een boek verschenen van Adri Burghout. De titel geeft al aan dat het om iets geheimzinnigs gaat: 'Geheime lading.'
Ben mag met zijn oom Abel mee met de vrachtwagen. Hij heeft dat met zijn eigen vader wel vaker gedaan. Die is namelijk ook vrachtwagenchauffeur. Maar oom Abel heeft vaak wat langere ritten naar het buitenland. En daarom is dit voor Ben een leuk uitstapje. Wat stoer! Hij gaat mee met die gave truck van oom Abel.
Ze moeten een kapotte truck ophalen in Napels. Het is een leuke rit door de Zwitserse Alpen, naar het Italiaanse Napels. Wel vervelend dat de telefoon van oom Ben kapot valt. Nu kan Ben niet zo makkelijk contact maken met zijn vader, die juist ook met zijn vrachtwagen op pad is.
Het wordt echt spannend wanneer ze op de plaats van bestemming zijn aangekomen. Het leek van tevoren een makkelijk klusje, maar het wordt een gevaarlijke klus.
Wat bedoelt die oude Italiaanse vrouw als ze tegen Ben zegt dat iemand iets onder de truck van zijn oom heeft gedaan?

Al snel blijkt dat ze te maken hebben met criminelen:
"Oom Abel ziet ineens drie mannen om zich heen, een van hen laat achter zijn jas een pistool zien dat op hem gericht is. 'Wat zocht je onder je truck?' 'Ik eh…ik heb begrepen dat er iets verdachts onder mijn bumper zit…Maar wat ís dit?!!' klinkt het een beetje nijdig uit oom Abels mond.
'Geen vragen,' snauwt de man. 'Gewoon doen wat wij zeggen, dan is er geen enkel probleem. Vanaf nu verlaten jij en je neefje niet meer zonder ons de truck.'"
En zo gebeurt het ook. Het wordt een spannende rit richting Nederland. Er gebeuren onverwachte dingen. Zijn de drie mannen de politie te slim af of is oom Abel de slimste?
Een spannend boek voor jongens (en misschien ook meisjes) vanaf ongeveer tien jaar, die van zulke boeken houden. Zoals vaak in de boeken van deze schrijver, komen er heel wat moeilijke woorden in voor. Soms is het verhaal wat lastig te volgen, doordat je ook hoofdstukken leest vanuit de drie criminelen. Maar als je daar niet om geeft, zul je dit spannende boek snel uit willen hebben. Het ziet er aantrekkelijk uit en het boek heeft prachtige bijpassende illustraties van de schrijver zelf.

Leeftijd: Vanaf ongeveer 10 jaar
Prijs:        € 10,50
ISBN:        9789033129360
Uitgeverij: Den Hertog