Geen recreatiehuizen aan hoek Westerweg Ouddorp

Voor de tweede keer (na een tussentijds afvoeren van het dossier van de agenda op 14 maart) lag nu besluitvormend het bestemmingsplan Woningen hoek Oude Nieuwlandseweg - Westerweg in Ouddorp in de raad.

Leek een afwijzing al in de lucht te hangen, dat werd donderdagavond unaniem bevestigd. Geen goede ontwikkeling (Huising CDA).Te summier, geen duidelijkheid of het om permanente- of recreatieve huizen gaat (Van der Meer EVV). Bezwaren tegen inpassing in het landschap (Corné Grinwis SGP). Ook de fracties VVD (Ellen Nijssen), Eijkenduijn (PvdA), Tuk (CU) en VKGO (Heintjes) en Groep Zwerus het was allemaal met een tegenstem. Over en uit.

Ter herinnering: Het ging hier om de wens van de eigenaar van perceel Oude Nieuwlandseweg 46 om 6 recreatiewoningen te realiseren en dit planologisch mogelijk te maken. In de zitting van 14 februari kon de knoop nog niet worden doorgehakt. CDA, VVD en ChristenUnie toonden zich toen al geen voorstander voor de ontwikkeling, ondanks een - historische - toelichting van portefeuillehouder Markwat. Ook VKGO en EVV plaatsten kanttekeningen. Nu na (intern) breed politiek overleg viel de bijl. Onder andere de Vereniging van eigenaren en exploitanten recreatieondernemers (Veero) had in een uitgebreid document (ingekomen stukken) ook al aangegeven zich niet met het plan te kunnen verenigen.
(Jaap Ruizeveld)