Gelijk aantal eenheden op drietal campings

Met de aantekening dat bij de Corneliahoeve er een beperkte uitbreiding van het terrein wordt toegestaan op voorwaarde van een goede landschappelijke inpassing. Door de campings als nevenfunctie bij het agrarisch bedrijf aan te blijven merken blijft ook de regeling van toepassing waarbij bij het stoppen van het agrarisch bedrijf de camping binnen 5 jaar moet worden beëindigd. Steun voor dit amendement.

Genoeg

Dat gold ook voor het amendement van VKGO (Heintjes) samen met SGP (Corné Grinwis).
Met als basis dat het huidige beleid niet in stand kan blijven. Dit heeft tot gevolg dat de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het bestemmingsplan Verplaatsingsgebied moet vervallen en de huidige agrarische functie vooralsnog in stand wordt gelaten. In de toelichting bij dit amendement wordt aangegeven dat volgens indieners een ruime meerderheid van de inwoners van Ouddorp en ook binnen de bredere gemeente menen dat de recreatieve bebouwing in het open unieke landschap moet stoppen. Genoeg is genoeg. Door het opheffen van de wijzigingsbevoegdheid binnen het bestemmingsplan wordt voorkomen dat er alsnog in genoemd gebied kan worden gebouwd en op deze wijze blijft het open landschap behouden. Agrarisch gebied niet onttrekken voor recreatie.

Motie

En dan was er nog de motie van de Groep Zwerus. De politicus wilde geen holle woorden maar feiten. Wat is de meerderheid ? Feiten daar gaat het om. Hij vroeg het college om op korte termijn door een professioneel representatief onderzoeksbureau een recreatie onderzoek in Ouddorp uit te laten voeren, waarbij de vraagstelling wordt afgestemd met de gemeenteraad. Er leek – op dit moment – geen voldoende steun voor de motie. Maar wethouder Feller wilde dit verzoek best betrekken bij de evaluatie van het Ontwikkelkader volgend jaar. Dus was de motie overbodig en Zwerus tevreden.