Verkiezingen

Zelf heb ik gewoon gestemd op de partij die me lief is. Dat is de SGP. De beginselen van die partij vind ik erg belangrijk en ook vind ik dat de Kamerleden het heel goed doen. Van der Staaij, Bisschop en Stoffer doen goed werk in de kamer. Ook in de Eerste Kamer doen de mannenbroeders hun best. Laten we vooral de SGP blijven steunen, of als u wat breder denkt in ieder geval de christelijke politiek. Ons land heeft dat echt nodig. De secularisatie gaat ver en dringt diep door. Allerlei belangrijke zaken raken meer en meer in de verdrukking. Daarom is christelijke politiek belangrijk. In woorden en daden mag het goede van Gods boodschap worden doorgegeven. De samenleving heeft daar dingend behoefte aan.
Maar terug naar de wat zure reacties op de overwinning van de heer Baudet. Er was zelfs een meneer die doceerde aan een universiteit die heus meende dat Baudet maar vermoord moest worden. Je denkt onwillekeurig dat zo'n man zijn verstand heeft verloren. Hij gaat in ieder geval zwaar over de schreef en het is goed als hem dat goed duidelijk wordt gemaakt. De moord op Pim Fortuyn is nog immer een diepe schande die ons land nog niet te boven is. Dat blijkt maar weer.
Maar waarom die zuurheid? Is het misschien omdat de heer Baudet soms dingen naar voren brengt waar anderen niet echt over doordenken? Neem de hele discussie over immigratie. Dat er ook zoiets als een Marrakesh-pact zat aan te komen was zelfs een vicepremier ontgaan. Baudet echter wist van de hoed en de rand en bond de kat op het spek. Het gaat wel degelijk om een pact met vergaande gevolgen. En is het niet beter om daar eerst eens goed over na te denken? In ieder geval waren er belangrijke mensen die dit met Baudet eens waren. Ik denk aan de heer Bolkenstein, voorheen leider van de VVD.
Of neem de klimaatdiscussie. Er wordt in die discussie heel wat onzin naar voren gebracht. Zo horen we regelmatig dat 97% van alle klimaatwetenschappers het eens is met de gedachte dat onze CO-2-uitstoot het klimaat fundamenteel verandert. Keer op keer hoor je politici en media mensen dit zeggen. Het is echter helemaal niet waar. Die 97% berust op heel vreemd onderzoek en raakt echt kant nog wal. De heer Baudet wijst daarop en wordt daarom kennelijk als spelbreker gezien. Trouwens, heel vaak wat door Forum in de klimaatdiscussie naar voren wordt gebracht is gewoon waar. Baudet komt menigmaal als het best beslagen Kamerlid naar voren. Kennelijk is dat voor veel mensen wat vervelend.
Nee, ik ben geen voorstander van seculiere partijen. Maar Baudet lijkt mij nog net wel wat meer te verkiezen dan de beleidsagenda van Groen Links. De afbraak die deze partij voorstaan gaat vele malen verder dan wat enige partij wil. Op het punt van individuele rechten moet voor deze partij werkelijk alles wijken. Dat zou pas een dictatuur van de meerderheid betekenen. Daarom vind ik het jammer en erg dat de christelijke partijen zo zijn gemarginaliseerd, maar voor een goede samenleving heb ik liever Baudet dan Klaver. En dat is een punt wat kennelijk hier en daar over het hoofd wordt gezien.