Zwembad en Jeugdgezondheidszorg CJG

De raadsbrief was opgenomen op de lijst Ingekomen stukken en mededelingen. De door de fractie gesignaleerde problemen over het tekort aan jeugdartsen (CJG) werden ontkend. Maar dat zou in de praktijk niet kloppen. Vraagtekens worden gesteld dat kinderen 'ín beeld' zouden zijn terwijl opkomstpercentagecijfers aantonen bij het consultatiebureau dat dit schokkend is gedaald.
Wethouder Bruggeman had de cijfers niet paraat, maar was direct bereid om de raad uit te nodigen voor toelichtende actuele informatie in de klankbordgroep sociaal domein. Hij werd overruled door de raadsvoorzitter die het aantrekkelijker vond dat aan dit onderwerp in een Informatieve raad aandacht zal worden besteed. De PvdA kon hiermee instemmen maar mevrouw 't Hoen gaf nog eens scherp aan hoe zij de uiterst belangrijke positie ziet van het consultatiebureau in dit proces.

Door Jaap Ruizeveld

Externe analyse

Groep Zwerus wilde in het kader van de voortgang in project zwembad De Staver de stand van zaken weten met betrekking tot de externe analyse van het bad. Hij vroeg waarom de gemeenteraad nog niet is ingelicht over de opdrachtformulering aan een geselecteerd bureau. Dit zou door de wethouder met de raad worden gedeeld gaf Zwerus aan. Portefeuillehouder Bruggeman vertelde dat hij binnen een week een antwoord verwacht van het uitgenodigde bureau. In de opdrachtformulering wordt naast technische- en veiligheidsaspecten ook de klachtenafhandeling opgenomen. De raad wordt daarvan op de hoogte gesteld.