Deze paal op de Kabbelaarsbank kan nu definitief verdwijnen.
Deze paal op de Kabbelaarsbank kan nu definitief verdwijnen. Foto:

De raad in het kort

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zoals onze krant dinsdag uitgebreid meldde was donderdag alleen nog een definitief besluit nodig van de gemeenteraad om de laatste hindernis te slechten voor het afschaffen van betaald parkeren op de Kabbelaarsbank in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

Uiteraard unanieme instemming van de fracties. Iedereen blij. In woorden vertolkt door o.a. woordvoerders van EVV, ChristenUnie, CDA en VKGO.

Er waren in de besluitvormende fase geen wensen of bedenkingen bij de brief van de SVHW over toetreding werkgeversvereniging. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling volgt voor haar personeel al sinds de oprichting de sectorale arbeidsvoorwaarden van de Waterschappen.

Groeneweg

Het bestemmingsplan Groeneweg 20 Nieuwe-Tonge werd ongewijzigd vastgesteld. Wel waren er vooraf nog enkele redactionele tekstaanpassingen doorgevoerd. Het plan is in overeenstemming gebracht met het gebruik. Schuur met gronden zijn aangekocht door het hoveniersbedrijf Henk Wolfert. Het bedrijf huurde eerste een ruimte bij een agrariër maar die had de ruimte zelf nodig. Nieuwe ruimte werd gevonden op het perceel Groeneweg 20. Het gebruiken van de gronden door het hoveniersbedrijf is in strijd met het tot nu toe van kracht zijnde bestemmingsplan. Het nieuwe plan voorziet in een wijzigingsbevoegdheid binnen het bouwvlak. Om die reden is gekozen voor een herziening van het bestemmingsplan voor het gehele perceel.