Afbeelding
Foto:

Ds. J. Ouwendijk nam afscheid van Den Bommel

Jl. vrijdagavond tijdens een afscheidsavond en zondagmiddag in de toen gehouden afscheidsdienst, heeft ds. J. Ouwendijk afscheid genomen van de Herv. Gemeente i.v.m. zijn vertrek naar de Herv. Gem. van Waalwijk-Bezoyen. Met enkele hartelijke toespraken, stevige handdrukken, een enveloppe met inhoud en vele goede wensen werden ds. en mevrouw met hun gezin (3 kinderen) vrijdagavond uitgeleide gedaan.
In het ver. gebouw, werd ter opening van de afscheidsavond het woord gevoerd door ouderling dhr. J. van den Boogert. Aan de hand van Prediker 3, dat werd voorgelezen, bepaalde dhr. v.d. Boogert de aanwezigen erop dat alles zijn bestemde tijd heeft, zoals dat ook op het vertrek van ds. Ouwendijk kon worden toegepast. Uit de voorbije 4 ½ waarin ds. Ouwendijk de Herv. Gemeente van Den Bommel diende, belichtte dhr. v.d. Boogert meer en minder plezierige gebeurtenissen, het meest plezierig bleek de gezinsuitbreiding van de fam. Ouwendijk met twee kinderen.

"…U gaat heen en wij blijven op Den Bommel", constateerde dhr. v.d. Boogert. "U weet nu wel wat voor mensen het hier zijn. U hebt het Woord gebracht, voor de een misschien te licht en voor de ander te zwaar, maar u hebt niet naar de mensen behoeven te luisteren. U hebt gezaaid, maar God zal de wasdom geven en zaaien en oogsten zullen niet ophouden tot op de dag van het eindgericht, waarop allen geoordeeld zullen worden. Die in Hem geborgen zijn zullen geenszins worden uitgeworpen, maar het zal te laat zijn voor allen die niet geborgen zijn in het bloed van Christus!" zo besloot dhr. v.d. Boogert.
De gemeente heeft deze avond goed gebruik gemaakt van de gelegenheid ds. en mevr. Ouwendijk de hand te drukken. Pres. kerkvoogd dhr. C. Mijs kon dan ook een vrij druk bezochte avond besluiten. Dhr. Mijs bracht in zijn slotwoord namens kerkvoogdij en notabelen ds. hartelijk dank voor het vele dat hij voor de Herv. Gemeente heeft gedaan. Mede namens de kerkenraad bood dhr. Mijs ds. Ouwendijk als blijk van erkentelijkheid en als aandenken aan de Bommelse tijd een geschenk on­ der couvert aan. Daarop, ten besluite van de avond, werden ds. en mevr. de verzen 1, 2 en 4 van Ps. 121 toegezongen.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 19 maart 1974.