Stichting Eilandmarketing Goeree-Overflakkee gaat eiland vermarkten

Tijdens de algemene ledenvergadering van VVV Goeree-Overflakkee, woensdagavond in De Houten Kaap in Ouddorp, schetste voorzitter Jeroen den Hollander een beeld van de positieve contacten en besprekingen die in de afgelopen periode door de VVV en de gemeente (wethouder Tea Both) zijn gelegd en gevoerd. Aanvankelijk verkenningen op weg naar integratie. Insteek was en is samen te werken, organisaties bij elkaar te brengen en de eilandmarketing als één sterk, voor een ieder duidelijk te herkennen merk, uit te dragen. Projectleider Patrick Polie van het bedrijf Destinatie X, voor digitale marketingstrategie, innovatieve items en toeristische beleidsvorming, gaf inzicht in het belang om tot een oprichting van de stichting Eilandmarketing te komen. Hij was, samen met kantoormanager Mirna Bogert, ook de stuwende kracht bij de realisatie van het nieuwe VVV-Inspiratiecentrum in het Blaeuwe Huus, waarvan de opening deze vrijdagmiddag plaatsvond.

Door Jaap Ruizeveld

Applaus

De ledenvergadering gaf - met applaus - unaniem support aan de gezette stappen. Verleende het bestuur credit om de nog af te werken details te formaliseren, zodat de oprichting van de stichting een feit kan zijn. Voorzitter Den Hollander wees op de vele veranderingen die zich in snel tempo op het gebied van toerisme/recreatie, marketing en digitalisering voltrekken en op de noodzaak om als VVV hierop in te spelen als een toekomstbestendige organisatie. Invulling van het 'gastheerschap' betekent dat je met je tijd mee moet gaan. Een overall update. Het centraal stellen van beleving, interactie en inspiratie. Wil je dat eilandelijk eenduidig presenteren, dan is samenwerken, het vermarkten van het product Goeree-Overflakkee, de boodschap. Hij wees verder op de bestaande VVV-structuur en het beschermen van de vereniging. Alles moet helder zijn ingebed.

Zichtbaar zijn

Den Hollander en Polie gaven de uitdagingen aan waarvoor de VVV en Eilandmarketing (gemeente) nu samen gaan optrekken. De behoefte om de zichtbaarheid en de promotie in houd te geven. Dat vraagt veranderingen. Het sturen op hoofdlijnen. Er is behoefte aan een directeur die het boegbeeld in de stichting zal zijn en zorg draagt voor promotie van wonen, werken en recreatie. Met de gemeente wordt nu bij het oprichten van de stichting Eilandmarketing Goeree-Overflakkee voor 4 jaar een subsidierelatie aangegaan. Er komen personele invullingen die directe contacten tussen gemeente en de VVV-sector zullen borgen. Details daarover worden en zijn besproken. Bestuursformatie, marketeers. De elementen van trots/recreatie, wonen en werken krijgen stevig gestalte in de samenwerking. De ledenvergadering was positief om nieuwe stappen te zetten. Het fysieke gastheerschap naar een hoger niveau tillen is de boodschap. Aan het eind van de bijeenkomst was er nog een bestuursverkiezing. Jan Flohil en Jan Peter Robijjn, beiden aftredend, werden in hun functies herkozen.