Ingezonden: Verbazing

Ik lees met verbazing uw artikel (Jaap Ruizeveld) over de vernietiging door de Raad van State van besluiten genomen door de gemeenteraad aangaande het bestemmingsplan van de Oostdijk... meer precies het mogelijk maken van de bouw op perceel nr. 26. Ik woonde er (op nr. 43) twintig jaar met veel plezier... van 1985 tot 2005.

Iets (bij)bouwen was heel moeilijk, ik herinner mij nog goed mijn gang naar de burgemeester (met het boetekleed aan!) om goed te praten dat ik mijn 'kap-schuurtje' twee meter foutief neergezet had...
Die situatie lijkt nu heel anders: bijna alle authentieke kleine boerderijtjes zijn vervangen door villa's en een groot bijgebouw is meer de gewoonte dan de uitzondering.
Kleine boerderijtjes met hun schuren worden afgebroken en de bestaande kubieke meters komen in een villa terug... blijkbaar is er een veel ruimere opvatting in de interpretatie door de vergunningverstrekker?
Het schetst mijn verbazing dat de huidige bewoners van de Oostdijk het blijkbaar (volgens de Raad van State) bij het juiste eind hebben door deze bouwplannen vernietigd te krijgen... is er zo geblunderd door dit gemeentebestuur?
Mijn vraag is wat de rol is geweest van het gemeentebestuur... Deze affaire heeft ongetwijfeld al vele tienduizenden euro's aan (o.a. mijn) belastinggeld gekost!
Ik zou het verhelderend vinden als uw krant hier een kritisch artikel aan gaat wijden... eventueel ook weer aandacht voor de voortgang aangaande de NTKC natuurcamping? Het is angstig stil hierover...
Ook interessant is de uitspraak van de Raad over aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten die niet onder de bestemming 'wonen' vallen... komt er hiermee een rem op de ongebreidelde groei van B&B's, etc.?

Dik Samsom
Langeweg 2, Stellendam