Vrijwilligers GO niet in de prijzen

UTRECHT - Vorige week vrijdag zijn in Utrecht de winnaars bekend gemaakt van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019.

Voor Goeree-Overflakkee waren Krijnie Tanis van Jasmijn in Actie, KNRM Ouddorp, Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee en Wielerronde Menheerse door de inwoners genomineerd. Zij zijn helaas niet in de prijzen gevallen. Naast de deelname aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen heeft de gemeente ook andere initiatieven om de blijk van waardering aan vrijwilligers te tonen. Op vrijdag 12 april wordt in het Prieel van de Staver in Sommelsdijk weer het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Goeree-Overflakkee georganiseerd. De gemeente Goeree-Overflakkee is voornemens in 2020 weer deel te nemen aan de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen'.


Waterschap vangt muskusratten

REGIO - Deze week vangt het waterschap muskusratten in de polders tussen Middelharnis, Dirksland en Stad aan 't Haringvliet. Het water in de sloten van deze polders staat daarom tijdelijk lager dan normaal. Het vangen van muskusratten is noodzakelijk om graafschade aan dijken. kades en oevers te voorkomen. De ingang van de gangen zit meestal net onder water, vandaar dat het waterpeil tijdelijk verlaagd wordt. In voor- en najaar worden de ratten gevangen met vangkooien. Op andere tijden met klemmen.