Afbeelding
Foto:

Geslaagde zang- en orgelavond in Brielle

REGIO - De afgelopen zaterdag gehouden zang- en orgelavond in de Grote of Sint Catherijnekerk van Brielle heeft een mooi bedrag opgebracht voor Christenen voor Israël.

Tijdens de avond traden het Dirkslands- en Ouddorps Mannenkoor (met in totaal meer dan 120 leden) gezamenlijk als één koor op onder hun beider dirigent Dinant Struik. De bekende organist Andre Nieuwkoop begeleidde de samenzang. Ongeveer 350 mensen bezochten de kerk van Brielle. "Onbekend maakt onbemind is zeker van toepassing, want Brielle is toch echt niet ver van Goeree Overflakkee en heeft een schitterend Kam-orgel, dat in 2010 volledig is gerestaureerd en in de grote Brielse kathedraal magnifiek klinkt", aldus de organisatoren.
De avond, die gratis toegankelijk was, omdat een groot aantal sponsoren alle kosten voor hun rekening nam, stond onder leiding van de Ouddorpse predikant ds. G. Pater. Er werd gecollecteerd voor Christenen voor Israël en de collecte bracht het mooie bedrag op van ongeveer 1800 euro, dat volledig aan het doel zal worden overgemaakt.
Er zijn nu al plannen om de avond in 2020 te herhalen, gezien de vele positieve reacties.