Ruiters in het groen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Met als insteek de motie 'Ruiters in het groen' stelde de VVD-fractie schriftelijke vragen aan het college over subsidiemogelijkheden, faciliteiten en aanpak achterstallig onderhoud van ruiterpaden. Dit ten behoeve van de eilandelijke Ruitergroengroep.

Door Jaap Ruizeveld

Met de beantwoording is de huidige stand van zaken weer meer in de openbaarheid gebracht. Zo mogen paarden van 1 mei tot 1 oktober niet over de stranden lopen. Dit met uitzondering van de paarden in gebruik bij de politie.

Wensen van ruiters en de provincie worden meegewogen bij de totstandkoming van het strandbeeld, geeft het college aan. Met alle betrokkenen van vergunninghouders tot natuurpartijen en andere strandgebruikers wordt bezien of openstelling in tijdvakken en of ook rekening houdend met temperatuur, de beste optie is voor de stranden. Gelet op de beschikbaar gestelde provinciale subsidie (3 miljoen euro) zal voor Goeree-Overflakkee hier tijdig op worden ingespeeld. Een aanvraag zal ook gelden in een tweede fase als er nieuwe ruiterpaden kunnen worden aangelegd en of dan knooppuntroutes mogelijk zijn.