Over geen enkel recreatief onderwerp kan gemeenteraad een besluit nemen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Met vier onderwerpen op de agenda die recreatief direct en indirect op de kern Ouddorp en de Kop van Goeree waren gericht en met twee insprekers uit de badplaats leek het donderdag in de gemeenteraad - onder leiding van plaatsvervangend voorzitter Van Dam - uit te kunnen monden in een "Ouddorps feestje". Daar waren ook belangstellenden voor naar de publieke tribune gekomen. Maar het pakte anders uit. Over geen van de onderwerpen kon een besluit worden genomen.

Door Jaap Ruizeveld

Het Ontwikkelkader Verblijfsrecreatie, het Plan van Aanpak Recreatie-initiatieven, het bestemmingsplan Ouddorp Bad deel Oost en het bestemmingsplan Woningen hoek Westerweg zullen in de vergadering van 14 maart opnieuw op de agenda staan. Inmiddels tikte de klok door naar het middernachtelijk uur en opnieuw bleek dat een beeldvormend vergaderdeel met vragen ter verduidelijking voor een groot deel al mag worden ingevuld als was het de oordeelfase.

Afscheid

Voor griffier Jeroen Mimpen was het afscheidsmoment aangebroken. Zoals onze krant in een interview al publiceerde gaat de griffier, toegedicht met de eigenschappen rust, stabiel en bescheiden, op 1 maart aan de slag in de stad Vlaardingen. Namens de werkgeverscommissie en namens college en raad werd hij lovend toegesproken door respectievelijk Rien van der Boom en Kees van Dam. Met bloemen en een cadeau, zijn eigen dankwoord en de handdruk van college - en raadsleden mocht de sympathieke griffier met eervol ontslag afscheid nemen.

Support voor O.K.K.

Grinwis (PvdA) vroeg bij bespreking van Ingekomen stukken aandacht voor gymnastiekvereniging O.K.K. uit Oude-Tonge. De vereniging is financieel in een moeilijke fase beland, mede door de gestegen huurprijzen van Zalencentrum Gruttersweide. De raad heeft na besluitvorming over subsidie verlening aan verenigingen wel bepaald dat er geen vereniging mag omvallen. Dus serieus werk aan de winkel voor wethouder Bruggeman om contacten te leggen. Huising (CDA) en Breederveld (SGP) ondersteunden de opmerkingen van Grinwis, die ook wilde weten wanneer er nu een document, een rapportage wordt aangeboden aan de raad over het al jaren slepende onderwerp Ruimte- en vitaliteitsonderzoek voetbalverenigingen. Het CDA wilde nu snel een startnotie. De SGP-fractie wilde actie zien om het proces vlot te trekken. Wethouder Bruggeman schetste zijn inzet en gaf als termijn aan in ieder geval voor de Kadernota de wensen van de raad te honoreren met inzicht en stappen.