Dijkgraaf legt functie neer

REGIO - Ingrid de Bondt, dijkgraaf bij waterschap Hollandse Delta, heeft aangegeven haar functie neer te leggen. Dit heeft zij donderdagavond bekend gemaakt. De functie van dijkgraaf is vergelijkbaar met die van burgemeester. Ze was in functie vanaf 1 juli 2017. Het Algemeen Dagblad schrijft dat het crisis is bij het Waterschap, na het verschijnen van een rapport waarin staat dat het bestuur de afgelopen jaren meer bezig was met het laag houden van de belasting dan met de veiligheid. Op 20 maart zijn de verkiezingen, daarna gaat er een nieuw bestuur aan de slag.


Vrijlating zeehonden

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 16 februari laat A Seal zeehonden vrij. De vrijlating is om 14.00 uur op het strand bij Beachclub 't Gorsje. Belangstellenden zijn welkom, de organisatie verzoekt bezoekers om honden aan de lijn te houden en achter de afzetting te blijven.


Controle hondenbelasting

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente meldt dat er controleurs van Legitiem BV op pad gaan om hondenbezit te controleren. Voor iedere hond moet er hondenbelasting worden betaald aan de gemeente. De tarieven dit jaar zijn: € 72,40 voor de eerste hond en voor elke volgende hond € 138,10. Hondenbelasting wordt niet in iedere gemeente geïnd. In een toenemend aantal gemeenten is de hondenbelasting afgeschaft.