Drugsgebruik

GOEREE-OVERFLAKKEE - De politie meldt dat er meerdere meldingen zijn binnengekomen van middelbare scholen over drugsgebruik door minderjarigen. Op Facebook reageren mensen bezorgd op het bericht.


Zeehondenopvang

STELLENDAM - Zeehondenopvang A Seal heeft cijfers gepresenteerd over 2018. Er zijn vorig jaar 130 zeehonden opgevangen. Die hebben samen 18.700 kilo haring en 2.050 kilo zalmpap gegeten. Momenteel is het weer topdrukte in de opvang door het geboorteseizoen van de grijze zeehond. Die krijgen hun pups in de winter.


Bijenhotels voor scholen

REGIO - De Provincie Zuid-Holland onderneemt actie voor de wilde bij. Daarom kunnen basisscholen gratis bijenhotels en zakjes bloemenzaad aanvragen. Bij het bijenhotel ontvangen de scholen educatiemateriaal van Nederland Zoemt. De kinderen leren zo meer over het belang van de bij voor de natuur. Een bijenhotel is een door mensen gemaakte plek waar wilde bijen hun eitjes kunnen achterlaten. Scholen kunnen aanmelden kan tot 1 maart op www.bijenlandschap.nl.


Aanslag Waterschap

REGIO - De komende weken ontvangen alle huishoudens in de regio de aanslag van het Waterschap Hollandse Delta. Voor de werkzaamheden van de organisatie is dit jaar in totaal 154,9 miljoen euro aan belastingopbrengsten nodig. Dat is een stijging van 3,7 procent ten opzichte van 2018. De hoogte van een aanslag is afhankelijk van de persoonlijke situatie: de samenstelling van het huishouden, waarde van onroerend goed en de hoeveelheid grond zijn bepalend. Bijvoorbeeld: een gezin met een huurwoning betaalt in 2019 € 288,- (dit was in 2018 € 275,-) of een gezin met een koopwoning van € 200.000,- betaalt in 2019 € 378,- (dit was in 2018 € 372,-).