Afbeelding
Foto:

Neem en lees

Alle oog zal Hem zien

'Alle oog zal Hem zien' is een vernieuwd dagboek, geschreven door ds. D.J. Budding. In 1996 schreef hij ook een dagboek, onder de titel 'Zie, Hij komt met de wolken'. De opzet van dit dagboek is hetzelfde, maar de inhoud is nieuw. De schrijver heeft in geheel nieuwe meditaties geprobeerd om de bedoeling van dit laatste Bijbelboek nog meer open te leggen. Hoe kunt u het gebruiken? Als dagboek, maar ook als het gaat om een korte uitleg, vers voor vers. Het hele Bijbelboek Openbaring wordt behandeld, uitgelegd en overdacht. Wie de uitgave uit 1996 bezit, zal zien dat dit ook een aanvulling is op het eerder verschenen dagboek. Wat is anders? De uitleg van de tekst krijgt meer nadruk. Tegelijk heeft ds. Budding een en ander meer toegepast op de tijd waarin wij nu leven, met een persoonlijke spits op ons eigen hart en leven. In het Ten geleide spreekt de auteur de wens uit dat de Koning van de Kerk dit dagboek tot een rijke zegen zal stellen. Zodat velen Hem door het geloof mogen zien in Zijn schoonheid, heerlijkheid en onmisbaarheid. Want dan is de titel: 'Alle oog zal Hem zien' een heerlijke belofte. Tegelijk wordt indringend gewaarschuwd voor de oordelen die zich in de toekomst zullen voltrekken. Omdat dit dagboek Openbaring van tekst tot tekst behandelt, is het ook goed te gebruiken als Bijbelstudieboek.

Dit boek verschijnt ter gelegenheid van het veertigjarig ambtsjubileum van de auteur.

Het is een vorstelijke uitgave, niet alleen qua inhoud, maar ook met betrekking tot de lay-out. Het is onmogelijk om dit boek met 365 bijdragen in zijn totaliteit te bespreken. We beperken ons tot een citaat uit het begin (1 januari) en het einde (31 december); dan krijgt u toch een indruk wat u in dit prachtige boek kan verwachten.

De titel van de eerste meditatie is: 'Een belangrijke boodschap' (Openbaring 1:1)

'Wilt u graag in de toekomst kijken? De toekomst van deze wereld? Daarmee is ook uw eigen toekomst nauw verbonden. In Openbaring, het laatste Bijbelboek, maakt God de toekomst bekend. Het gaat over de dingen die haast geschieden zullen. Dat betekent dat dit heel gauw zal gaan gebeuren. De tijd dat deze wereld bestaat, is maar heel kort. En uw leven is maar een zucht. Alles haast zich naar Gods toekomst. In oneindige wijsheid en onweerstaanbare kracht stuurt de Heere alles naar Zijn grote doel. Daar moet alles en iedereen aan meewerken. Bewust, of onbewust, gewillig of onwillig. Maar… de toekomst ligt volmaakt in Gods hand. Hij heeft het bekendgemaakt aan Jezus Christus… Hij maakt Zijn dienstknechten bekend wat Gods plan is. Hij doet dat in mensenwoorden. Hij gebruikt daarvoor beelden die Gods toekomst voor ons dichtbij brengen.'

De laatste bladzijde van het dagboek krijgt als titel mee: 'Kom haastiglijk' (Openbaring 22:20, 21)… De volheid van Zijn offer zal u eeuwig vervullen. U zult als koning met Hem heersen tot in alle eeuwigheid. Die genade is nog te verkrijgen. Ook als u er nog buiten staat. Die genade wordt u nog aangeboden. Rust niet, voordat u het van Hemzelf mag weten: 'Niet alleen anderen, maar ook mij, is eeuwige gerechtigheid en zaligheid van God geschonken, uit louter genade, alleen om de verdienste van Christus.' Die genade is genoeg voor het leven en in het sterven, voor tijd en eeuwigheid. Amen. Alles wat in dit boek geschreven staat, is vast en zeker. Amen, ja Amen!

'Alle oog zal Hem zien,' door ds. D.J. Budding, een uitgave van De Ramshoorn, Goes onder ISBN nummer 9789.461.151.346; Prijs € 19,95. Putwei 6 4464 BT Goes; tel.: 0113-230340/www.ramshoorn.nl, info@ramshoorn.nl


Neem en lees: Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan…

Bij dezelfde uitgever verscheen 'Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan…, gelijkenissen uit de Bijbel'. De schilderijen zijn van Henk van den Brink, 52 meditaties zijn speciaal geschreven door ds. B.J. van Boven en bijpassende gedichten van Henriët van Leeuwen. In totaal zijn het 52 meditaties, per plaat twee meditaties. Deze lenen zich goed om het als een weekboek te gebruiken. Het is bedoeld om dit een jaar lang te gebruiken, want elke twee weken wordt een andere gelijkenis behandeld. Geschikt voor persoonlijk gebruik of in het gezin, maar ook een prachtig boek om geschenk te geven en geschikt voor verenigingen.

'Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan' door ds. B.J. van Boven (meditaties), Henriët van Leeuwen (gedichten), schilderijen: Henk van den Brink. Uitgever als boven onder ISBN nr. 9.789. 946.115.1162; € 22,50.

Twee waardevolle uitgaven, die de moeite waard zijn om in bezit te hebben en… te lezen.

Afbeelding