Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maandagavond werd er weer gedamd bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder volgen de uitslagen:

Afdeling 1:

Joh. Wolfert-M. Klink: 1-1

Afdeling 2:

M. Meijer-S.W. Keijzer: 3-0
L. Visser-J. Kruik: 3-0        
S. Maliepaard-W. Vroegindeweij: 0-3
W. Stolk-A. Jelier: 3-0

Denk en Zet – Wijngaarden

Mackloet-B. Batenburg: 0-2
P. van Brussel-T. de Rondt: 2-0
J. de Jong-M. Ruisbroek: 1-1
G. Kamp-J. Kuiper: 1-1

De club werd geteisterd door ziekte en geldig verzuim. In afdeling 1 kwam alleen maar de wedstrijd van Wolfert tegen Klink voor. Het was knap van Wolfert dat hij Klink een puntje afdwong. Toen de beide spelers zagen dat het richting remise ging, gaven ze elkaar vroegtijdig de hand.
Heel anders verliep de partij van Meijer tegen Keijzer. Op een wat knullige manier kwam Keijzer twee schijven achter. Hij wist daarna nog een schijfje terug te winnen, maar wat hem toen overkwam… Hij gaf zomaar de ene schijf na de andere weg. Dat zijn we anders van hem gewend. En wat niemand verwacht had: Visser won zijn eerste wedstrijd en nog wel van Kruik, een koploper. Dat het met hem de goede kant uitging, was iedereen al opgevallen, maar dat hij deze prestatie zou leveren, wie had dat gedacht? Vroegindeweij had niet zoveel moeite met Maliepaard, die de verleiding niet kan weerstaan om zetten voordat hij denkt. In het begin van de competitie haalde hij de punten binnen, enkel en alleen omdat hij meer tijd gebruikte. Helemaal in het begin van de wedstrijd liet Jelier tegen Stolk al een steek vallen. Later kon hij de fout herstellen, maar hij liet z'n kans liggen.

En dan was er ook nog een viertal dammers uit Wijngaarden gekomen om een partijtje tegen Denk en Zet te dammen. Die mensen hebben er wat voor over. De uitslag was 3-3. Mackloet, die gewend is te winnen, kwam door een zwakke vleugel in de problemen en moest het loodje leggen. Van Brussel wist via een fraaie slag meerdere schijven en daardoor de partij te winnen. De Jong en Kamp hebben hun tegenstander een fraai gelijkspel afgedwongen. Wel leuk, zo'n vriendschappelijk wedstrijdje tussendoor. (Door J. van Hoorn)