Afbeelding
Foto:

Ds. R. van Kooten (23) de jongste predikant in den lande

Wanneer de orde van dienst verlopen is zoals men zich heeft voorgesteld, dan zal vanmiddag kand. R. van Kooten bevestigd zijn als predikant van de Herv. Gemeente van Goedereede. Vanavond zal hij intrede doen en ds. Van Kooten zal dan met zijn 23 levensjaren de jongste predikant in den lande zijn. Heel bijzonder is daarbij ook de aanwezigheid van de oudste dienstdoende predikant in ons land, de grootvader van ds. van Kooten, de 83-jarige ds. R. Kok, predikant van de Chr. Ger. Kerk te Nijkerk.
Ds. Van Kooten werd vanmiddag door zijn vader, ds. G.H. van Kooten uit Delft, bevestigd. Zijn grootvader nam aan de handoplegging deel.
De nieuwe predikant, geboortig uit Brandwijk, heeft al sinds juni vorig jaar in Goedereede bijstand in het pastoraat verleend. De Herv. Gemeente is vacant sinds het vertrek van ds. Van Wijnen in oktober 1969 en begrijpelijk is de blijdschap groot dat de lege plaats thans weer bezet is. De fam. Van Kooten heeft intussen haar intrek genomen in de nieuwe pastorie, samen met de 10 maanden jonge zoon Geurt Hendrik. Mevrouw Van Kooten is afkomstig uit Delft, waar ze verpleegster is geweest.
Ds. Van Kooten heeft zijn universitaire opleiding in 3,5 jaar voltooid. Hij is nu aan zijn doctoraal begonnen, met als hoofdvak Calvijn. In Goedereede heeft hij al heel wat mensen leren kennen en hij is er op voorbereid veel werk te moeten verzetten. Weliswaar was er voorheen geen band met Goedereede, maar toch wordt er in deze dagen meermalen aan gedacht dat in 1953 de vader van ds. Van Kooten naar Goedereede werd beroepen.