Vragen over agendapunten

GOEREE-OVERFLAKKEE – Aan het begin van de raadsvergadering gaf burgemeester Grootenboer aan dat het - voor besluitvorming geagendeerde onderwerp Subsidieverordening 2019 stimuleren van het collectief behoud en het beheer van het waardevolle schurvelingen- en zandwallenlandschap rondom Ouddorp - deze bijeenkomst niet behandeld zou worden.

Door Jaap Ruizeveld

In het document werd gevraagd de verordening vast te stellen en een budget van € 82.500,- per jaar voor een periode van twee jaar voor samenwerking en uitvoering beheer en onderhoud beschikbaar te stellen Een bijdrage bestemd om een inhaalslag met achterstallig onderhoud te maken en om nieuwe vormen van samenwerking te onderzoeken. De burgemeester gaf als toelichting aan dat het onderwerp vorig jaar al in de raad is besproken en het hier een bevoegdheid van het college betreft.

N59

Op vragen van de VVD-fractie deelde het college mee dat bij de uitwerking van plannen en mogelijkheden om de verkeersveiligheid op de N59 aan te pakken aanleg van gescheiden rijbanen wordt meegenomen. Dezelfde fractie had begrip dat het document rond de recreatieparken nog niet besproken kon worden, maar drong er op aan dat het collegevoorstel nu niet al te ver in tijd gaat uitlopen. De CDA-fractie vroeg burgemeester Grootenboer om extra inspanning dat in 2020 bij de 75e herdenking van WO2 de gemeente meedoet aan de landelijke campagne. De voorzitter zal contacten leggen met de kernen (dorpsraden).