Bedrijfsverplaatsing

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de besluitvormende fase was er instemming in de raad om het bestemmingsplan Rijzenburgseweg in Sommelsdijk vast te stellen en dat gold ook voor de nota van zienswijzen. Het gaat hier om het aannemingsbedrijf Van den Boogert voor een bedrijfsverplaatsing vanuit de kern Sommelsdijk naar een locatie aan de Rijzenburgseweg 1. Deze weg vormt de overgang van de dorpskern naar het buitengebied. In de omgeving van de planlocatie bevinden zich o.a. de bedrijven Graka en CZAV.

Door Jaap Ruizeveld

In het raadsdocument wordt vermeld dat de leefomgeving kern Sommelsdijk wordt verbeterd door genoemd bedrijf met een relatief zware milieubelasting mogelijkheid te bieden om zich te verplaat-sen. Toch is er nog een kanttekening te maken omdat de provincie een zienswijze indiende tegen het voornemen. Daarop is gereageerd. Nu is het afwachten of de beantwoording voldoende is en er geen reactieve aanwijzing komt. Is dat wel het geval dan zou dat kunnen inhouden dat het plan geheel of gedeeltelijk niet inwerking kan treden.

Bewaarloods

Ook gaf de gemeenteraad donderdag fiat aan het collegevoorstel in te stemmen met de ontwerpverklaring van geen bedenkingen Bewaarloods Donkereweg 5 in Oude-Tonge. Het college kan nu verdere stappen zetten in dit dossier voor de aanvraag van een omgevingsvergunning waarvoor een uitgebreide procedure van toepassing is. Dit is nodig omdat het bouwplan niet past binnen het geldende bestemmingsplan Buitengebied Oostflakkee.