Zwembad De Staver is hoofdpijndossier

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op zeer korte termijn gaat een externe deskundige aan de slag om met een goede inhoudelijke opdracht te onderzoeken wat er in het zwembad van complex De Staver in Sommelsdijk mis blijft gaan met de technische voorzieningen die in de afgelopen maanden voor meerdere calamiteiten zorgden.

Door Jaap Ruizeveld

Dit gaf wethouder Bruggeman aan op opmerkingen en vragen vanuit de raad. Politici (Vitale Kernen en PvdA) wilden dat er nu daadwerkelijk een slag wordt gemaakt die enerzijds leidt tot oplossingen en anderzijds tot een heldere en inzichtelijke communicatie.
De wethouder voert opnieuw overleg met SRGO en zegde de raad toe in de maand februari met een document te komen waarin een reconstructie van de gebeurtenissen is verwoord. Zwembad De Staver wordt een hoofdpijndossier dat opnieuw in de raad op tafel kwam nadat John Albrechts, zwembaddeskundige, voor de derde keer gebruik maakte van het spreekrecht. Omdat, volgens hem, de wil bij SRGO ontbreekt om de problemen op te lossen waarschuwde hij voor nieuwe calamiteiten met nadelige gezondheidsklachten bij gebruikers van het bad.