Afbeelding
Foto:

Marilène Dogterom: "De eerste dagen voelde ik me een soort brugklasleerling''

"Het is al niet meer voor te stellen dat ik een half jaar geleden nog op de middelbare school zat. De afgelopen maanden is mijn leven behoorlijk veranderd: ik ben nu HRM-student aan de Christelijke Hogeschool Ede en woon op kamers in een studentenhuis met vier andere studenten. De eerste maandag dat ik met mijn koffertje naar de bus wandelde, was het moment dat ik mij realiseerde dat mijn leven nu echt heel anders ging worden!

Die maandag begon overigens al goed: mijn trein had bijna een uur vertraging, dus zodoende miste ik de jaaropening… Tijdens de eerste dagen voelde ik me weer een soort brugklasleerling, maar al snel volgden de eerste echte colleges en voelde ik me thuis binnen de opleiding en de klas. Je hebt veel vrijheid bij de opdrachten waardoor je er zelf een invulling aan kunt geven. Ik moest bijvoorbeeld een bedrijfsanalyse schrijven waarbij je zelf een bedrijf mocht kiezen. Dit doet ook een beroep op je zelfstandigheid, omdat je zelf het bedrijf moet benaderen.

Iedere student krijgt een coach toegewezen. Deze coach begeleidt je niet alleen bij je persoonlijke ontwikkeling, maar ook bij het samenwerken in de projectgroep. Deze projectgroepen mochten we zelf samenstellen, waarbij het doel was dat de groep bestond uit personen met diverse eigenschappen en kwaliteiten. Op de middelbare school was ik altijd geneigd samen te werken met iemand die op mij leek. De afgelopen maanden heb ik al veel over mezelf geleerd, juist omdat ik samengewerkt heb met mensen die hele andere eigenschappen bezitten dan ikzelf.

Het op kamers wonen zou ik iedereen aanraden, omdat het supergezellig is (misschien soms iets té). Wel is het iedere keer weer een uitdaging om voor 2 euro p.p. een warme en gezonde (!) maaltijd op tafel te krijgen. Verder staat er alleen een pot pindakaas en een pak hagelslag tot mijn beschikking. Je kunt je daarom wel voorstellen wat er in het weekend gebeurt als ik thuis ben…''