Politiecontrole als examen

OOLTGENSPLAAT - Bij de Schaapsweg hebben studenten van de politieacademie dinsdagmorgen een verkeerscontrole gehouden. Dit was een examenopdracht voor de politieagenten van de toekomst. Er zijn 9 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Ook werden er diverse waarschuwingen uitgedeeld.


Sluizen dicht

GOEREE-OVERFLAKKEE - In verband met de hoge waterstanden, werden de sluizen bij Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet gesloten deze week. Ook de Haringvlietsluizen in Stellendam gingen dicht tijdens de storm. Na het zakken van de waterstanden zijn de sluizen weer geopend.


Ernstig ongeluk

ACHTHUIZEN - Zaterdagavond vond er een eenzijdig ongeluk plaats op de Nieuwe Bloksedijk bij Achthuizen. Een bestelauto klapte frontaal op een boom. Beide inzittenden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege de zware verwondingen kwam ook de traumahelikopter ter plaatse.


Hart onder de riem

DEN HAAG - In haar Nieuwjaarsboodschap steekt minister Schouten de voedselvoorzieners in het land, vissers, boeren en tuinders, een hart onder de riem.

Door Jaap Ruizeveld

Zij deelt de zorgen van onder andere de Nederlandse vissers over de naderende Brexit, de onzekerheid over pulsvisserij en het steeds toenemend aantal windmolenparken op zee. "U zorgt iedere dag voor gezond voedsel. Maar u draagt ook veel op uw schouders. Zoals de marktdruk. Regels en verplichting. Onzekerheid rond de Brexit. Dat raakt u als geen ander", aldus minister Schouten in haar brief. "Weet dat het niet gemakkelijk zal zijn. Ik zal betrokken en duidelijk zijn".

"Voor het creƫren van meer respect voor vissers, boeren en tuinders zal ik mij krachtig inzetten. Weet dat ik hard aan uw zichtbaarheid blijf werken. Want u staat onveranderlijk aan de basis van ons bestaan. Daar is ieder van ons mee verbonden." Johan Nooitgedagt, voorzitter bij de Nederlandse Vissersbond, is blij met deze inzet van de minister. "We zullen die inzet ook dit jaar hard nodig hebben", stelt hij in een reactie.