Afbeelding
Foto:

Uitdaging voor Paola

Veel meisjes hebben vast al uitgekeken naar deel drie in de serie 'Vier vriendinnen'. Eerder schreef Hanny van de Steeg al de twee delen: 'Avontuur in Afrika', over Sophie. Later kwam 'Tegenwind voor Carlijn' en nu is er een boek verschenen over Paola. Zoals je al kunt lezen in de titel, gaat Paola een uitdaging aan.

Ze werkt bij de bakker in het dorp en heeft het daar prima naar haar zin. Maar het is wel lastig voor haar dat er heel veel lekkers in de buurt is. En Paola kan moeilijke nee zeggen, terwijl ze eigenlijk juist wil afvallen.

Als ze met haar vriendinnen op het terras bij de bakkerij wat aan het drinken is, rijdt er een witte vrachtauto voorbij, waarvan de bestuurder toetert.

'Sophie gaat ervoor staan. 'Zwaaien, Paola!'
'Ik zwaai niet naar vreemde mannen.'
'Vreemde mannen? Het was Taco!' 'O nee, hè? Hij zag natuurlijk dat ik snoepte.' Paola strijkt vertwijfeld door haar donkere krullen. 'Geniet er lekker van,' zegt Brit. 'Vind je Taco soms leuk?' 'Ik?' Paola staart peinzend voor zich uit. Ze mag Taco wel. Ze kent hem van de vriendengroep uit de kerk. Regelmatig wordt er een uitje georganiseerd. Laatst waren ze met elkaar op survivaltocht geweest. Op een verjaardag van de vrienden komt ze Taco meestal ook tegen. 'Wie weet,' zegt ze na een korte stilte. 'Je prins in de witte vrachtwagen dus,' constateert Sophie. 'Het wordt toch niets, joh. Hij vindt me vast te dik.''

Paolo is vastbesloten het deze keer vol te houden. Ze let goed op wat ze eet en merkt dat het haar lukt. Maar terwijl Paola interesse heeft in Taco, is er ook nog Diederick. Hij komt regelmatig een boodschap doen in de bakkerij en laat duidelijk merken dat hij meer dan gewone belangstelling heeft voor Paola. Helaas is dat niet wederzijds.
Een dagje uit met Taco vindt ze wel heel erg leuk. Ze gaat een hele dag met hem mee in de vrachtwagen. Ze hebben het gezellig samen.
Maar later hoort Paola dat ook haar vriendin Brit een dagje met Taco mee is geweest. Is Brit ook verliefd op Taco?

Toch blijkt Taco meer voor Paola te voelen. Als Paola dat merkt is ze ontzettend blij. Ze trekken steeds meer samen op. Toch vraagt ze zich af of ze een toekomst met Taco wel ziet zitten. Zijn beroep maakt het allemaal erg lastig. Terwijl Taco erg enthousiast is over zijn nieuwe baan, waarbij hij veel van de wereld kan zien, gaat Paola daar steeds meer tegenop zien. Durft ze het wel aan met Taco?
Lees het zelf maar in dit echte meidenboek. Er gebeurt van alles. Paola verveelt zich nooit. Ze zet zich volop in voor de winterfair. En terwijl ze daar actief is, merkt ze dat ze meer in haar mars heeft dan in de bakkerij werken. Ze maakt nieuwe plannen. Ofwel tijd voor een nieuwe uitdaging voor Paola!

Een leuk en gezellig boek voor jonge meiden, dat veel herkenbare onderwerpen aan bod laat komen.

Leeftijd: Vanaf 11 jaar
Prijs: € 13,50
ISBN: 9789033129377
Uitgeverij: Den Hertog