Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Totaalinstallateur Felsbourg heeft alles in huis

Eén aanspreekpunt. Het héle pakket. Een gemoedelijke, persoonlijke houding ten opzichte van de klant. Met die drie sterke punten hebben Cor en Anita Felsbourg een prachtig bedrijf opgebouwd, waar circa dertig jaar na de oprichting nog heel veel muziek in zit. De zaak aan de Stationsweg 4 in Oude-Tonge is voor velen een vertrouwd adres op het gebied van installatie, sanitair en tegels.

Het begon allemaal in een garage, in de drive-in woning van Cor en Anita Felsbourg in Oude-Tonge. Later, toen de start-up meer dan levensvatbaar bleek te zijn, volgde de verhuizing naar een pand in de Nieuwstraat, eveneens in Oude-Tonge. Daar waren meer mogelijkheden, niet alleen voor de opslag van materialen, maar ook voor de verkoop.

Badkamers

In de winkel was ook ruimte om een douche-opstelling te tonen. Dat was de eerste stap op weg naar het huidige pand van 800 vierkante meter met 400 vierkante meter badkamershowroom met twintig tot vijfentwintig opstellingen, tegels en accessoires. Waarmee bewezen is dat 'de badkamer' – en in bredere zin 'het sanitair' – de laatste decennia een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Evenals Felsbourg, die een zesde zintuig heeft voor het volgen van die ontwikkeling. Dat is te zien in het pand aan de Stationsweg, dat Cor en Anita ruim twintig jaar geleden in gebruik namen om de verdere groei van hun zaak mogelijk te maken.

Felsbourg timmert aan de weg als 'totaalinstallateur'. Zeker driekwart van het werk bestaat anno 2019 uit het ontwerpen en installeren van badkamers voor particulieren, woningbouwverenigingen en aannemers. Inclusief al het leidingwerk. Slopen – na de boel stofvrij afgeplakt te hebben –, wat Felsbourg ook doet, evenals het afvoeren van het afval.
Daarnaast houdt het bedrijf, dat twee vaste medewerkers telt en beschikt over een uitstekende tegelzetter en timmerman, zich bezig met divers installatie- en loodgieterswerk, zoals het plaatsen en onderhouden van cv-ketels en het aanbrengen van lood en zinkwerk.

Blijven groeien

"Het is altijd prima gegaan", zegt Cor Felsbourg. "We hebben altijd veel werk en kunnen blijven groeien. Hoe dat komt? Vooral omdat hier alles in één te vinden is: showroom, ontwerp, installatie, gas, water, elektra, riolering, plafonds… Het hele pakket. Met één aanspreekpunt, wat heel plezierig werkt."

Anita Felsbourg: "Een sterk punt is ook de gemoedelijkheid. Wij nemen de tijd voor de mensen, pushen niet en hebben aandacht voor de klant." Dat persoonlijke en kleinschalige wordt zeer gewaardeerd. "Een bakkie koffie, een praatje… We adviseren, gaan opmeten en geven de klant een ontwerp mee. Dat is een 3D-tekening. Door een persoon in het ontwerp te plaatsen, geven we inzicht in de ruimte en de mogelijkheden. Dat kan heel verhelderend zijn."
Er is veel veranderd sinds die ene douche-opstelling in de winkel aan de Nieuwstraat. De keuze is min of meer onbeperkt. Of je nu een badkamer wil met een klassieke uitstraling, of liever voor modern gaat: het is allemaal op maat verkrijgbaar. In de toch forse showroom aan de Stationsweg staat noodgedwongen slechts een klein deel van het assortiment.

We zijn inmiddels dertig jaar verder en opvolgers hebben Cor en Anita niet. Dus zijn ze op zoek naar een partij die het werk van Felsbourg kan continueren.

Felsbourg is aangesloten bij de franchiseformule Bad in Beeld. Daardoor is de garantie gegarandeerd voor de consument en profiteert het bedrijf van gunstige inkoopprijzen, adviezen en gezamenlijke communicatie en marketing.

Afbeelding
Afbeelding
Cor en Anita Felsbourg.